Kategorier
Vardagstrams

Jag känner att jag inte räcker till

Nej jag har tappat gnistan just nu. Känner ni också så? Att det blivit så överväldigande, dels med alla berättelser och dels med allt motstånd från så många. Och på toppet av det alla krav som läggs på feminister. 
 
Jag får så otroligt mycket mail från kvinnor också. Som berättar om övergrepp och våldtäkter, kvinnor som vill ha råd eller som bara behöver nån att prata med. Det är ofta enklare med en främling tror jag. Speciellt med tanke på hur illa man bemöts när man berättar. Vem orkar möta motstånd från människor man litar på? Många uttrycker just den rädslan: vad ska vännerna/anhöriga säga? Kommer de tro på mig? 
 
Det har eskalerat den senaste veckan också, mailskörden, av naturliga anledningar och jag känner mig så otillräcklig. Jag räcker inte till. Jag hinner inte finnas till för alla, hinner inte svara på allt (för de förtjänar genomtänkta svar och tid, inte ett ihopslaffsat ”Tack för ditt mail”-svar) men försöker i den takt jag hinner.
 
Men jag läser allt såklart. Det gör jag alltid. Jag försöker komma ikapp så har ni inte fått nåt svar så beror det inte på att jag skiter i er. Ba så ni vet. Jag önskar att vi hade större nätverk för kvinnor att känna sig trygga i. 
 
 
Ps. Sluta inte skriva dock. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag känner att jag inte räcker till”

Alexander Bard skrämmer mig just nu, sjukt jävla aggressiv. Han måste väl vara ute efter att provocera skiten ur oss? Han kan väl inte på allvar vara så sjuk i huvudet? Hade i smyg hoppats på att du skulle orka ta en rejäl Twitter-fight med karln…
Alltså stor kram och all kärlek till dig. I allt detta eländiga finns du, Mia Skäringer och ytterligare några beundransvärda kvinnor med hjärta & hjärna som talar för otroligt många av oss kvinnor. Ber till gudarna att ni orkar fortsätta som ni gör.

Älskar dig, Cissi och alla kvinnor som kämpat så hårt och så länge nu. Ja, den senaste tiden har varit utmattande men jag är så stolt över er som kämpar vid frontlinjerna!
Angående männen som försöker tysta kvinnor som berättar om övergrepp genom att utmåla oss som hysterikor (t.ex. tönten Bard); på något sätt har den senaste veckans händelser tagit udden av deras gamla vanliga taktik. Kvinnokraften som pulserar i debatten just nu avslöjar deras falskspel och jag känner hur vi vinner tillbaka mark som stulits från oss.

Du kanske kan tipsa dem om tjejjouren och kvinnojouren dit de kan ringa in och prata? För du har ju helt rätt, det är lättare att prata med en främling och det är skönt att bli hörd. Tack för att du skriver och bloggar. / Hanna

Du kanske kan tipsa dem om tjejjouren och kvinnojouren dit de kan ringa in och prata? För du har ju helt rätt, det är lättare att prata med en främling och det är skönt att bli hörd. Tack för att du skriver och bloggar. / Hanna

Vi är så många som uppskattar dig enormt! Kan vi göra något för dig för att du inte ska drunkna? Dina plattformar är ett så jävla skönt andningshål i den skit som är omvärlden, men det får inte vara på din bekostnad.

Visst, kul med en dust mellan LD och Bard men hon gör inte det, och det är rätt. Absolut ingen idé att prata/argumentera med män. Det går inte in för dom vill inte förstå. Inte ens han som tycker att han är såå intelligent………

Hur ska man sprida sina idéer till män om inte genom att prata med män? Vill vi inte som feminister att män ska förändra och förbättra sig? Hur? Väntar vi på att de dör ut? Tar vi livet av dem? Förtrycker vi dem? Vilken metod tycker ni att vi ska använda för att nå dem?

Butler <3 (not)
LD, detta är sjukt. Min kompis tonårsdottter är en sk daddys girl (i dubbel bemärkelse då hon fått detta tänk från sin pappa) och försvarar killar i klassen, förlöjligar tjejer som säger ifrån och guess what, hon är riktigt populär både bland killar & tjejer. Att det ska vara coolt, något att se upp till, att vara killar till lags är hemskt. Och som denna mamma berättar om, säger man emot får man ett riktigt helvete. Fy fan vad arg man blir!!

LD
"Ja jag har inget intresse av att prata med män alls. Jag tror inte att de bryr sig."
Jag kanske inte förstår dig rätt nu, men då är ju kampen för jämställdhet förlorad? Män utgör ju hälften av befolkningen och är ju enligt dig roten till de problem du skriver om varje dag? Om de inte "vinns över" så spelar det ju ingen roll?

Du är sjukt viktig LD, du gör så mycket både för enskilda kvinnor och feminismen i stort i Sverige. Låt aldrig någon ta den insikten ifrån dig. Det är helt okej att bryta ihop och komma igen. Ingen orkar stå på barrikaden, jämt. Själv håller jag på att bryta ihop för att jag i mitt dagliga jobb jobbar med att försöka få omvärlden att agera mot den etniska rensning som just nu sker mot minoritetsgruppen rohingya i Burma, där användandet av systematisk våldtäkt är en av militärens strategi för att driva dem ur landet. Och det är inte ett dugg synd om mig jämfört med dessa kvinnor (och barn!) men som det tär och sliter sönder mig. Och det är okej att känna att saker är övermäktiga, det är verkligen det. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka starkare en annan dag. Och just det systerskap jag ändå ser formas i kölvattnet av #metoo-kampanjen, det stärker mig.

Kan vi skapa ett ännu mer interaktivt forum där vi kan få berätta historier och stötta varandra? Kanske med möjlighet till anonymitet. Förstår att du inte räcker till som ensam person men att de som mailar kunde komma i kontakt med varandra skulle kanske kunna innebära stöd. Kommentarsfältet skulle även vara jättebra om det gick att svara direkt på meddelanden, lättare att få kommunikation mellan vi som kommenterar då. Styrka och <3

Känns väldigt overkligt att ett matriarkat skulle kunna uppstå överhuvudtaget. Hur skulle det ens gå till?
Däremot kan man alltid problematisera vad man menar med begreppet jämställdhet, och för vem.
Utgår man från att kvinnor alltid i alla lägen är underordnad mannen så ter det sig naturligt att likställa jämställdhet med kvinnokamp.
Samtidigt är samhället i ständig förändring. Kvinnor går om män utbildningsmässigt så vem vet hur det blir på olika arenor i framtiden. Det kanske t.o.m. finns områden där män är ojämställda kvinnor men att vi inte aktivt ser detta eftersom vi inte är vana att se med dem glasögonen i maktanalysen.

Vare sig det handlar om osynliga tak/strukturer eller fullt förklarade anledningar har det gått framåt extremt snabbt på kort tid.
Historien har aldrig varit jämställd, så det som sker nu kommer absolut ha konsekvenser framåt i tiden. Ta exemplet att "män väljer män." Kampanjen Me Too visar ju tydligt hur kvinnor kan gå ihop i systerskap och stötta varandra. Finns alla möjligheter framåt för kvinnor att starta multinationella företag och välja varandra (även om jag hoppas på mer jämställda val förstås). Kvinnlig kompetens är inte underordnad på något plan. Jag har hopp om framtidens jämställdhet.

Det är också jäkligt märkligt att så många kvinnor känner att de måste skydda de stackars männen från ett kommande (jävligt hypotetiskt) matriarkat när exakt ingen man är orolig för att kvinnorna befinner sig i ett högst påtagligt och skadligt patriarkat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *