Kategorier
Vardagstrams

Låt er inte luras av Martin Timells ursäkt

Vad tycker ni om att Martin Timell kommit ut och erkänt? Jag skakade bara på huvudet. Jag ser ju precis vad han gör.
 
 
 
Nu är jag ett stort fan av att ge människor andra och tredje och fjärde chanser, men det han gjort är ju inte ett litet övertramp och han är ingen idiot. Han har systematiskt mobbat och kränkt sina kolleger med hjälp av sexism och rasism och homofobi och annat maktfullkomligt beteende som hot och ilska, i flera flera år. Han har begått grova sexuella övergrepp på kvinnor i sin närhet och nu sitter han och försöker få oss att tro att han inte förstod att han gjorde fel? Är han fem år gammal? Bor han under en sten? 
 
Nej. Han är vuxen och han vet precis lika bra som du och jag att det är fel att köra ner händer i kvinnors trosor, dra fram kuken samt klämma kvinnor på pattarna. Han vet att det är fel att kalla kvinnor för fittor och jävla horor. Han vet men han har skitit i det för att han har kunnat komma undan med det. Han är ett perfekt exempel på hur män missbrukar sin makt och sin position. 
 
Det som händer nu är att han försöker vinna tillbaka folkets gunst, få oss att tycka synd om honom, och jag är rädd att han kommer lyckas. Ge det lite tid så är han tillbaka i rutan igen. Nu heter det att han är ångerfull och GIVETVIS ska söka hjälp för detta. Folk älskar sånt. Gulle-Martin då, alla begår ju misstag, klart han ska få en chans till. Det blev ju bara lite tokigt, det kan ju hända oss alla.
 
Snart ser vi det. 
 
Han ångrar sig inte. Han ångrar bara att han blev påkommen. Martin Timell är en kvinnohatare av rang, glöm inte bort det nu! 
 
Jag citerar Somliga Förbannade Kvinnor på instagram: 
 
”Jag har inte tänkt på hur kvinnor har uppfattat det här. Inte en sekund. Det var en rolig grej, man skämtar eller man säger något i samband med det.” – Martin Timell om de sexuella trakasserier han utsatt kvinnor för.
 
Jag tror på honom. Och jag tror på alla andra män som under ihave-taggen berättat att de aldrig funderade på hur kvinnorna skulle ta deras tafs och sexuella övergrepp. Det är inte ett dugg konstigt.
 
Det är bara resultatet av miljoner reklambilder där kvinnor framställs som nakna kroppsdelar som ska locka män att köpa allt från bilar till after shave och restaurangbesök. Det är resultatet av miljoner filmer där kvinnor är med som vacker halvnaken rekvisita som den manliga hjälten roar sig med när han inte utför hjältedåd. Det är resultatet av miljoner porrfilmer där män använder kvinnor som hål att tillfredsställa sig i.
 
Det är resultatet av att 85% av de namngivna personerna i historieböckerna är män och av att fokus på de namngivna kvinnorna ligger på hur vackra eller fula de var, deras psykiska hälsa och hur promiskuösa de ev var. Oavsett om de var drottningar, uppfinnare, Nobelpristagare eller presidenter.
 
Det är resultatet av miljoner kommentarer på arbetsplatser, skolor, nätet, krogen, fiken, fester och hemma i vardagsrummet om kvinnor som blåsta slampor som får skylla sig själva.
 
Det är resultatet av miljoner rapporteringar i media där fokus ligger på kvinnors sexualitet, utseende, klädsel och visande av hud.
 
Det är faktiskt inte alls konstigt att Martin och resten av männen i världen inte tänker nånsin på vad kvinnor kan tänkas vilja. Man gör en rolig grej, man skämtar lite, man tar det man vill ha. Man är kåt, man är skojfrisk, man är inte mer än man. För mannen har huvudrollen i patriarkatets pjäs och kvinnan är bara rekvisita. Inte ett dugg konstigt.” 
 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Låt er inte luras av Martin Timells ursäkt”

Ja, stor risk att den stora massan förlåter honom. Så jävla sorgligt i så fall! Det säger väl allt, hans uttalande om att han inte tänkt en sekund på hur kvinnor uppfattat det han gjort?!

Känns som många män saknar empati, antingen skiter de i hur andra känner eller så saknar de den känslan och kör sitt eget race. Dessutom, vad fan är det med män och deras kön? Kan de bara sluta köra upp det i ansiktet på kvinnor ( både Lasse Kroner och Martin Timell mfl ) vi är inte intresserade av att se
det, äckel!

Jag tycker det är bra, i alla fall bättre än att han hade låtsats som om ingenting. Jag önskar ingen att vara en förtryckare så om han nu tar steg för att ta sig därifrån så kommer det bli bättre för alla, eller ja, för de som han inte hunnit skada ännu i alla fall.
Sen är det ju inte säkert att han gör det, eller att han lyckas, det kommer ju märkas först efter några år. Men det är ju den vägen man vill att fler går, tar hjälp, ber om förlåtelse och rannsakar sig själva. Sen tycker jag, precis som du påpekade i ett annat inlägg att vi (kvinnor) är alldeles för snabba med att berömma och förlåta svin som försöker göra något rimligt, kanske för att vi så gärna så gärna vill se något annat eller för att vi helt enkelt är vana att coacha och supporta. Så är det för mig i alla fall.
Män som gjort grejer som är riktigt illa förtjänar inget beröm, och ingen makt heller. Men ett "ok, bra att du tar tag i dig själv, lycka till med det" tycker jag känns rimligt. Kärleken och peppen kommer jag däremot försöka spara till systerskapet.

Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.
Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste Vardagskrönika ”De sociala mediernas tvångströja”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.
Ha det,
Vardagskrönikören!

Nej, jag går inte heller på Timells ursäkt. Det här gör han endast för att han måste, i ett desperat försök att rädda upp situationen. På plus sidan tror jag dock är att han också är illa omtyckt av många män (vad jag hört ryktesvägen, he, he). Uppriktigt sagt tror jag inte att han kommer tillbaka efter det här, men han lär väl ändå få ett schyst avgångsvederlag som plåster på såren. Jag menar varför inte? Han är inte mer än en vanlig schyst man, fast innerst inne då ra.

Helt off-topic. Men kan du prata om patriarkatet Islam i något av dina inlägg? Islam lär män att om de ser en kvinna ensam (utan make, far, eller bror) så får de beröra henne och tala med henne utan några bergränsningar. Och ifall hon gör motstånd säger de till hennes make, far eller bror att det var hon som närmade sig honom. Då blir hon mördad av sin familj för att hon hämtat skam på hela släktet. Dessutom lär Islam män att kvinnor gillar detta.

Javisst är detta ursäktande ett spel för gallerierna! Handlingarna som nu uppmärksammats har varit ett sätt för honom att upprätthålla sin makt och sin position. Han är och har varit helt ointresserad av om det är "rätt" eller "fel" att sextrakassera och mobba, han har gjort det han har gjort för att det har gett önskat resultat = upprätthållit hans överläge. De som säger att sexuella trakasserier har med jargong, skoj, göra bort sig, livets glädjeämnen osv. att göra blåljuger och tar mottagarna för idioter. Alla män (och kvinnor) vet att det egentligen handlar om makt!

Man får ta ansvar för sina handlingar. Man tar inte på andras kroppar eller anspelar på sex och försöker vara rolig. Usch. Kostat mej och många kvinnor mycket pengar för att klara av situationen och gå i terapi. Och ändå känner man sej skadad. Att ta lätt på sånt är sjukt när det gäller respekt för medmänniskor. Kräk till män år ni som tror ni har rätt att ta er friheter gör om och gör rätt. Det finns inga ursäkter.

Lady, skulle du kunna tänka dig att skriva ett inlägg där läsare uppmanas att skriva (anonymt om man vill) hur reaktionerna kring #metoo-kampanjen tagits emot av män man känner på arbetsplatser, kompisgäng och familjer?
Jag jobbar inom media i Stockholm, och snacket har varit radikalt annorlunda under fikarasterna, än den "revolution" som utåt sett ser ut att pågå just nu. Kampanjen har rentav hånats och förlöjligats. Männen tycker synd om MT och FV. Dessutom har det spridits en del rykten som misskrediterar CW och LC grovt. När jag nämnde att en demonstration skulle hållas mot sexuella trakasserier så flinade män och stönade "amen jag orkar inte" och tog sig för pannan.
När jag talade med en vän som är ensam kvinna på en mansdominerad arbetsplats sa hon att det informella snacket låtit likadant, fast typ ännu värre.
Tänkte om vi kunde tala om och avslöja hur många mäns reaktion egentligen är, som de inte skriver på sociala medier av rädsla för "lynchmobben", som de kallar den. Jag är nyfiken på andras erfarenheter, men har ingen plattform.

Martin Timell försöker rädda sin karriär. Rädda kvar sponsorer.
Jag tror inte ens han förväntar sej att vi tror på det. Nån arg chef på tv 4 har sagt åt honom att lämna avbön.

Han finns på pornhub också, där är en oerhört kränkande mot kvinnan och filmar samt lägger upp filmen fast hon inte vill! Kan inte fatta att han inte blivit anmäld för det!! Någon borde anmäla!!!

Han borde betala skadestånd till de kvinnor han utsatt. Håller med om att ursäkten är ett försök att rädda sitt skinn. Det som gör mig ännu mer upprörd och förtvivlad är hur dessa chefer och människor runtomkring tystat ner och hållt honom om ryggen. Människor i grupp som är LIVRÄDDA för att säga knyst. Hatar denna mentalitet av flockbeteende och rädsla att sticka ut. Enligt min mening det som ligger till grund till det mesta negativa och onda som vi människor ägnar sig åt. Timell är en vidrig idiot, men de som hållt honom om ryggen är de som möjliggjort hans utnyttjande av en mängd kvinnor. Han är uppenbarligen en störd supersexist, men hur fan fick han fortsätta att köra sitt race år ut och år in? De har curlat kring honom, offrat kvinnor hit o dit bara för att fortsätta dra in pengar och rädda sitt anseende. Total avsaknad av moral. Så jvla äckligt.

Fick idag ett ”förlåtbrev” på messenger av en gammal klasskompis (man). Har inga minnen av några kränkningar från det hållet. Känner mig trött. Tog bort meddelandet och svarade inte. Hur ska jag bemöta det liksom. Orkar inte. Ville bara ventilera. Piss på M.T. Fortsätt flytta fram gränsen.

Det är på många sätt en märklig ursäkt, men jag tror, tyvärr, att det är exakt såhär det ser ut. Män fattar inte. Att han erkänner just att han inte tänker på vad kvinnorna ska tycka är egentligen det som är mest talande för hela situationen.
Vi har ju den här bilden av att männen som tafsar, trakasserar och behandlar kvinnor illa är de "dåliga killarna". Det är så lätt för män att ursäkta sig själva med att de ju inte är såna. Att för dem är det ju bra skämt och lite skojsigt. Jag har hört exakt samma sak från en man som kallade sig feminist. Att han kunde dra sexistiska skämt och att det var roligt just pga att det blir så absurt när just HAN drar dem. För han är ju inget svin på riktigt! Som om det finns män som inte är svin… Det förvånar mig inte att Timell resonerar på liknande sätt. Som han säger: att han sett det som skämt, som att spela lite på gränsen. Lite "våga vara farlig"-humor.
Vi vet ju att det är såhär. Att män generellt skiter i oss. Och det gör de oavsett om de är goda, onda, feminister, antifeminister… För mig är det skönt att för en gåns skull få se det i klartext.

Jag pratar om Islamiska lagar och stater, inte bara koranen (dock den kan vi också prata om). Islam är ett ideologiskt hot mot frihet som öppet förespråkar förtryck av homosexuella, kvinnor, och alla som kritiserar Islam, eller lämnar sin tro. Flickor könsstympas för att de är smutsiga. De blir ofta utan utbildning, instängda i hemmet efter 12 års ålder, förväntas vara tysta, förväntas lyda sina män totalt, förväntas gifta sig med främmande gubbar (ibland som minderåriga). Och förväntas är ju ett snällt ord då man tänker på koranen och lagarna där det står att män skall slå och ibland mörda kvinnor som bryter mot dessa normer, man får inte ens ifrågasätta dessa normer eftersom det är respektlöst mot gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *