Kategorier
Vardagstrams

Är det nu allt går åt helvete?

Vilken jävla skitnatt och vilken jävla skitmorgon. Det är olidligt kvavt på nätterna. Bebisen sparkas. Barnen är sjuka. Jag börjar precis kravla mig ur nån slags dimma.
 
Jag har ofta mellanblödningar förresten. Oftast när jag eh går på toaletten för att göra nummer två. Mellanblödningar och molvärkar i livmodern. Ja jag vet, jag behöver gå till doktorn. Jag ska boka tid. Jag äts upp av oro såklart. Är det nu jag får en cancerdiagnos? Är det nu jag ska dö ifrån mina barn? Det är det jag är mest rädd för nu.
 
Det och kärnvapenskrig. Jag känner mig som ett barn på nytt, ni vet med alla irrationella rädslor för saker som egentligen inte kommer att ske men som är läskigt att tänka på. Jag tänker hela tiden på hur det ska bli med barnen. Vad gör man när allt går åt helvete? 
 
 
Helgens besök. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

12 svar på ”Är det nu allt går åt helvete?”

Hej LD
Gå till doktorn men försök att inte vara alltför orolig, cancer är ovanligt som orsak till mellanblödningar, däremot är det jättevanligt att det orsakas av hormonell obalans, särskilt i 40-årsåldern. Om din livmoderslemhinna av hormonella orsaker börjar luckras upp långt före förväntad mens så märks det ofta mer just när man gör nr 2.
Har du redan en gynekolog du brukar gå till?

Klimakteriet! 40 år är tidigt, men en god vän var bara 34 när hon blev klimakteriekärring. Det började också med mellanblödningar och lätt mensvärk lite då och då för att sedan övergå till störtmens där hon blödde ut all mens på en dag och fick gå med blöja.

A: Fast det behöver inte vara klimakteriet, jag har haft mellanblödningar i tio år, är fertil, och fortfarande inte ens i början av klimakteriet. Med för låga nivåer av progesteron får man mellanblödningar.

Jag är också rädd för allt sånt där. Tänker att jag och min familj behöver en plan ifall att. Vart ska vi ta vägen om Ryssland vill skoja till det lite med att skicka mesiler över Sverige? Jag tänker att jag vill vara förberedd med bra ryggsäckar att packa de viktigaste i om vi måste lämna bostaden. Ha kontanter och varma kläder. Vara ute mycket i natueren så vi är vana med att röra oss om vi måste gömma oss. Jag vet.. men jag blir nästan paralyserad av tanken. Igår googlade jag på vad en behöver ha hemma om en kris skulle ske. Även en liten som totalt strömavbrott i några dygn så nu vill jag bunkra mat, vatten och värmeljus samt allt annat som kan behövas.

Jag älskar att kolla på inredningsbilder för inspiration (tja, inspiration för själen/drömmar då jag bor hemma). Skulle du inte kunna ge oss en rundtur? Har spanat in #hemmahosld på Instagram men vill se mer, mer, mer! Hur det är nu. Du verkar ha ett så varmt och mysigt hem. <3

Det är ju alltid bra att kolla upp sig. MEN som andra har sagt så kan det vara ett tecken på progestronbrist (eller östrogenöverskott mot progestronet). För mig som är 30kg överviktigt så har jag alltså för stort östrogen vilket gör att jag då får i utbyte för låga nivåer progestron. Det som hjälpte mig var att träna för då fick jag mer muskler som verkar ha normaliserat en del av mina hormoner, eller iaf gjort att jag slipper mellanblödningar.

Mina mellanblödningar verkar (åtminstone delvis) bero på endometrios. Ingen rolig sjukdom, men "bättre" än cancer i alla fall.
Kolla upp det i alla fall! Det värsta är ju att gå och oroa sig, mest troligt i onödan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *