Kategorier
Vardagstrams

Brukar ni sova över?

En grej som mina ungar älskar (och jag också) är när vi får gäster som sover över. SOVER ÖVER! Barnen frågar alltid folk som kommer hit om 1. ska ni sova här? 2. Hur många dagar ska ni sova här? Och så blir de skitbesvikna om det inte innebär veckor.
 
Så när mormor kommer är det ju jackpot. Morsan stannar ju här minst två veckor varje gång, oftast mer. Det uppskattas som fan av oss alla av olika skäl. Vi har ju ingen familj alls nära så när hon kommer blir det skönt med avlastning. Nån som tar disken och kan passa ungarna om det behövs. Och så sover hon ju över. Barnen älskar detta. 
 
Men nu var det inte mormor jag skulle skriva om utan om helgens planer. En anledning till att vi valde att flytta till Segersäng var ju för att Anja (Vulvagarity) och hennes familj bodde här. Apropå avlastning så funkar vi som extrafamilj åt varandra. Ett extrahem för ungarna och ett par extraföräldrar som kan hoppa in när det behövs. Igår till exempel så hämtade jag Simon på skolan medan Anja var hos läkaren. Så skönt och enkelt att ha nån att luta sig tillbaka mot. 
 
Och apropå sova över som skulle vara temat för detta inlägg så ska vi ha övernattning i vårt hus nu i helgen. Barnens pappor har planerat en barnfri helg tillsammans hemma i andra huset. De ska se senaste säsongen av House of cards och laga hamburgare. Kanske dricka grogg. En riktig tonårshelg. Med övernattning och TV hela natten. (eller ja de kommer ju somna klockan tio eftersom att de är småbarnsföräldrar, det är därför de behöver dagtid för att hinna se). Sånt som man kan sakna när man blivit vuxen på riktigt. 
 
 
(Lugn jag och Anja ska ta igen detta efter jul när Yasuragi öppnar för då fan blir det en övernattning på hotell för oss. UTAN BARN).

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Brukar ni sova över?”

Att sova över är cirka livet. Älskar att sova över. Dock är jag 21 och bor ensam utan vare sig barn eller djur, så jag har friheten kvar att göra det precis när jag känner för det. Det enda som riskerar att dö är mina kaktusar, hehe

Det har inget med inlägget att göra, men jag vet att du och dina läsare står upp för kvinnor och inte skuldbelägger.
Helst skulle jag vilja glömma men känner mig så äcklad. Jag blev tafsad på igår av en äldre man. Han har verkat som en oförarglig gubbe från nåt annat land. Han brukar gå förbi på vår gata, brukar bara vinka och le mot alla han ser.
Men igår så kom han in på vår uppfart (jag hade precis kommit hem och var påväg in) och började prata med mig. Jag förstod inte ett ord av vad han sa och han kunde inte engelska. Han pekade mest att det var fint häromkring (tror jag att han menade iallafall). Råkade nudda mitt bröst med armen. Så jag backade undan från honom, tänkte att han bara råkade komma åt. Sen kom han närmare och närmare (fast jag fortsatte att backa) och sen tog han med handen på mitt bröst. Min reaktion var att ta ett stort steg ifrån honom och blev så paff att jag funderade på om det verkligen hade hänt. Han sa "sorry" och då skyndade jag mig in.
Jag blev så ledsen när jag kom in, kände mig smutsig. Och den känslan sitter kvar. Funderar på om jag gjorde nåt som kunde fått honom att tro att det var ok, men jag uppmuntrade honom inte ett dugg. Och även om han är från ett annat land så kan det väl inte vara att bjuda ut sig genom att säga hej till någon som kommer fram till en utanför mitt hus? Jag vet innerst inne att jag inte gjort nåt fel, men ändå har jag en klump i magen och olustig känsla i kroppen.
Jag har blivit tafsad på förut, på krogen eller på fest som yngre. Men inte utanför mitt eget hem.
Ville bara skriva av mig, hoppas det var ok.

Jag hatar att sova borta i andras hem men älskar att ha gäster som sover i mitt, haha. Vi bor på vischan så även vanliga middagsgäster brukar övernatta. Brukar ge the full hotel experience med krispiga lakan, blommor och glossig tidning på sängbordet, ett berg av mjuka handdukar, tid för spa, en stor korg med miniförpackningar hygienartiklar de kan välja bland, lyxfrukost. Längtar tills barnets vänner kommer upp i pyjamasparty-ålder, det kommer medföra inte bara välkomna små gäster utan även barnfria nätter = sex! Wohoo!

Åh jag gillar INTE att ha folk som sover över! Men sen är jag en person som behöver mycket tid själv/bara jag och min sambo. Vill liksom efter en middag bara få varva ner utan en massa gäster, samma med att sova och vakna utan gäster och inte behöva upp och rodda frukost (vad äter dom? när vill dom ha frukost? ) det ligger liksom HELT på mig att jag känner mig pressad att hoppa ur pyjamasen och sen blir stressad av att dom inte äter något. men ja. Gillade heller inte som liten att sova över, utan låg vaken hela natten alternativt om det var nära hem så knallade jag hem mitt i natten …

@S
Men fy fan! Usch stackars dig, måste kännas fruktansvärt!! Vad fan är det för fel på män alltså 😡
@Anonym
Really??? Suck..
Gud vad trevligt det måste vara att bo som ni gör, låter hur mysigt som helst!!

Som en skrivit innan så älskar jag när folk sover över men har svårt att sova över hos andra! Tror det har mycket att göra med att jag alltid varit väldigt morgonpigg och då alltid känt mig i vägen och inte riktigt vet vad jag aka göra med mig själv när den man sover hos bara sooover och sooover

I teorin gillar jag idén av sova över men i praktiken nja. Jag är en väldigt morgontrött människa så jag är liksom rädd att jag kommer sova, sova, sova medan personen jag sover över hos/den som sover hos mig kommer vakna timmar före mig och tycka det är skitjobbigt (som Lina här i kommentarsfältet). Så jag kan inte riktigt sova ordentligt för att jag är orolig att sova för länge, dock generellt brukar jag lösa det genom att fråga när vi ska gå upp xD för då kan jag sätta alarm och gå upp samma tid som den andre om det är en hurtigbulle.

Christina:
Tack ❤️
Jag ångrade mig nästan när jag hade skrivit det, tänkte att jag har ju inte varit med om en våldtäkt och att jag egentligen inte har "rätt" att klaga. Men det känns verkligen inte bra, jag har haft en olustig känsla hela dagen, blir så äcklad när jag tänker på hans blick och att han rörde mig sådär. Funderat på ifall att han kommer komma hit, han vet ju vart jag bor.
Tack för din kommentar.

S
Självklart har du rätt att klaga, han ofredade ju dig! Förstår mycket väl att det känns olustigt. Tänker att det vore bra om du har någon vän eller anhörig som du kan få stöd av, kanske sova hos ett par nätter?

Hej Natasha. Säkert felstavat, men….
Jag har skrivit kommentarer till dig några gånger, så det är på fel kommentarinlägg nu. Men….
Du svarar aldrig mig. Ja det är OK jag har kanske löjliga inlägg. Men jag har lärt mig när jag växte upp inga frågor är dumma frågor. Tycker du att det finns dumma frågor ????????????
Ja gillar inte oss män och allt vi gör mot kvinnor. Men kanske du tycker att män som håller med feminismen är FARLIGA????
Jag läser här och nu samtidigt med blogginlägg till dig Lady
ANDELEN UPPKLARADE VÅLDTÄKTER SJUNKER. Vill du veta vad jag tycker om det? SHIIIIIIT
8% av dessa har klarats upp år 2017. FY Fan vad dåligt. Men…..
OK LadyDahmer Jag älskar dina inlägg men döm för helvete inte ut oss alla män
Ha en bra helg

Jag skriver flera inlägg om dagen året runt. Är ganska bra på att komma på saker att skriva om. Råkar jag upprepa mig så är der knappast the end of the world. Vem bryr sig liksom? (Förutom du då) Ditt påpekande har bara som syfte att sänka mig. Påpeka hur dåligt av mig det var att skriva nåt jag redan skrivit om. Småaktigt och onödigt.

När jag var barn älskade jag att sova över, favoritstället var hos äldsta storasyrran. Det var mysigt att ha gäster som sov över hemma hos en själv också. Kanske är det något barn finner spännande och speciellt med att sova över?

Hej! Har en liten fråga från en babymama till en annan.
Jag samsover med mitt barn som är nästan lika gammalt som din bebbe, dvs de är vid en ålder där de klättrar far och flänger överallt även i sömnen. Hur gör du när du lämnar sovande bebisen i stora sängen? Har du babymonitor? Jag vågar knappt gå ut ur rummet när hon sover för är så rädd att hon ska klättra över muren med kuddar jag byggt upp 😅
Tack för en fin blogg. Den har varit en hjälpande hand och en ögonöppnare i många ämnen.

Hej! Jag har sängen mot väggen så det bara finns ett håll att drulla åt. Men jag sitter utanför och hör om han vaknar och hinner gå in innan han ställer sig upp och börjar gå (!!!). Men annars: lägg ett par kuddar nedanför sängen! Och så en kudde ivägen i sängen.

@Lars
LD har ingen skyldighet att svara på kommentarer. Du är aggressiv i din ton, precis som män generellt är när de blir avvisade eller känner sig ”hotat” av en kvinna. Din feministiska analys suger så fruktansvärt mycket så snälla sluta kalla dig för feminist. Backa!

Loanne:
Tack att du förstår ❤️
Jag är inte ensam ikväll, så det känns bättre nu (men kommer nog inte vilja vara ute själv när det är mörkt i första taget). Tack för omtanken.

Konstigt att du som kämpar så för feminismen och ska krossa patriarkatet direkt skriver att det ska bli skönt med avlastning "mormor tar hand om disken och hjälper til med ungarna" , hamnar hon inte direkt i de där "kvinnliga" göromålen hemma hos dig då? Eller är det bara hos alla andra det ska vara rättvist? Bara en fundering!

Vad ska hon annars hjälpa till med? Klippa gräsmattan? Skruva upp en hylla? Snickra en möbel? De ”kvinnliga göromålen” är sånt som måste göras varje dag – diska tvätta kläder, dammsuga, laga mat, ta hand om barnen – och det är skönt att få avlastning med. Vad tänker du att hon skulle kunna bidra med? Eller ska jag be henne att inte hjälpa till alls? Hur menar du? Jag måste nog säga att jag känner mig lite ställd av frågan.

Jag menar bara att själva tanken att det mormor får göra när hon kommer är det typiska "kvinnliga göromålen" medan man oftast förväntar sig av män/morfar att dem i princip inte gör någonting eller på sin höjd leker med barnen men inte "passar dem", mormor känner man oftast att man kan lämna barnen med men inte morfar av någon outgrundlig anledning . Vet inte vad just denna mormordern har som referensram men min mormor var värsta stålkvinnan som kunde allt från att fixa bilen till att laga godaste steken och hon skulle vart 90 idag om hon hade funnits kvar! Jag ville kanske poängtera lite att allt kanske inte alltid är en kamp utan att vi faktiskt bara är olika och gillar att olika saker oavsett kön. Jag reagerade bara på texten eftersom det inte går riktigt hand i hand med vad LD oftast förmedlar. Som svar till Annika så tänker jag att mormor kan hjälpa till med det hon kan och orkar, klippa gräset, leka med barn, hugga ved, meka med bilen, tror inte att LD’s mamma "bara" kan diska och passa barn. Jag tycker för övrigt inte att du ska bjuda in morfar med tanke på vad du skrivit tidigare.

Där håller jag helt med! Mormor/morfar/farmor/farfar är väldigt svårfångade. Det är ju samma generation som vägrar ge upp det gamla namnet på cocos/chokladbollar bara för att det "står faktiskt så i deras kokbok"… ingen tanke alls på att kokbokshe**etet är från när Jesus gick i kortbyxor och att det nu är 2017. Även samma generation som blir upprörda över nutidens censureringar i till exempel Pippi Långstrump 😣

Får krypningar av att ens tänka på övernattning, både att själv sova över hos någon och att någon ska komma här och sova hos mig. Fy fan vilken stress. Sover jag borta känner jag oro, precis som någon redan kommenterat, över att vakna för tidigt och inte veta vad jag ska hitta på tills någon annan vaknar. Sover någon här blir jag bara sjukt irriterad på att de sover för länge och aldrig går hem plus paniken över att vara bra värdinna och serva rätt sorts frukost som säkert ingen kommer äta av ändå. Och nyvaken människa är ju egentligen bara äckligt om det inte är någon som står mig väldigt nära. Hatar mjuka sladdriga sovkläder (som i värsta fall personen kanske hasar runt i halva dagen sen) och morgonandedräkt. Är jag ensam om att vara såhär hemsk inuti??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *