Kategorier
Vardagstrams

Förlåt Hahahanna och ni andra också

Fick en kommentar tidigare som jag upplevde som obehaglig. När jag svarade, sakligt, blev jag dumförklarad och klappad på huvudet. Jag klappade tillbaka. Hårdare. Sån är jag liksom. Snabb i reaktionerna. Tar ingen skit (längre) och har cirka noll tålamod med sånt som jag tycker är otrevligt och jag hugger tillbaka dubbelt upp. Som man ropar får man svar osv. Jag tycker det är orimligt att förvänta sig nåt annat men upplever tyvärr att många anser att man aldrig får ”sjunka till samma nivå”. 
 
MEN.
 
Med det sagt så är det svårt att förmedla vad man menar i text och ibland blir det missförstånd och ibland uttrycker sig folk lite klantigt helt enkelt. Fast de inte menar illa. Jag har blivit ganska bra på att skilja på folk och folk men ibland missförstår jag faktiskt. Och ibland överreagerar jag. Jag la iallafall upp konversationen på instagram. (Obs personen var helt anonym såklart!) Och nu i efterhand så känns det inte bra alls. Jag känner mig ledsen och jag känner mig skamsen, inte för att nån kanske tycker att jag är dum utan för att JAG tycker att jag varit dum och för att nån blev skadad. 
 
Personen som det gällde, Hanna (tror jag hon heter), tog väldigt illa vid sig. Jag hade önskat att hon kunde ta ansvar för hur hon uttryckt sig även om det inte var menar så som jag uppfattade det och jag borde ha sagt det, men istället överreagerade jag. Jag borde inte ha lagt ut det på insta. Det är andra gången jag gjort det och människor blivit ledsna och nu känner jag bara att vad fan håller jag på med?
 
Jag vill att kvinnor ska känna sig trygga här, oavsett om de råkar snubbla eller blir arga eller säger nåt fel eller tycker annorlunda. 
 
Så jag lovar er att från och med nu så kommer jag aldrig att hänga ut nån av er igen.
 
 
Och Hanna, om du läser detta så ber jag så jävla mycket om ursäkt. Jag vet inte vad jag ska göra för att gottgöra men jag är ledsen för att jag gav dig mer skit än du förtjänade. Jag förstår nu att du inte alls menade att trycka till mig. Och jag har tagit bort inlägget från instagram. 
 
(Obs: Jag kommer såklart fortsätta göra narr av män som uttrycker kvinnohat men det är nåt annat). 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Förlåt Hahahanna och ni andra också”

Hahahaha.. Ursäkta mig men jag känner igen mig så jäkla mycket. De människor som finns runt omkring mig säger alltid att jag växlar upp så fort och så hårt så de tappar luggen i bara farten. Och det slutar ibland med att jag får ödmjukt be om ursäkt. Inte alltid men ibland..😉
Fint av dig att tänka efter och be om ursäkt. Inte kul för varken dig eller Hanna att ha ont i magen. Hoppas det löser sig. Fint att du påpekar att dina forum ska vara trygga, det gillar jag. ❤️

Fint att du ber om ursäkt men jag tyckte inte att det behövdes, tyckte hon var raljerande och inte speciellt trevlig alls. Verkar inte ha så god koll på kopplingen mellan teori och verklighet heller. Det är ju olika utvecklingsfaser som barn går igenom och det borde man väl veta som psykolog. Tror inte att det finns någon småbarnsförälder som inte haft en bebis som haft mer behov av närhet i samband med utvecklingen. Lite farligt att börja prata om anknytning utan att ha koll. Kram på dig!

@Mia: Hanna skrev att skrikande klängiga barn kan ha med dålig anknytning att göra, men att J obviously inte hör till de barnen och typ "så fel kan teorierna ha". Hur kan du få det till något negativt? Hon andas inte med ett ord att LDs barn skulle ha en dålig anknytning – tvärtom!
Strongt av LD att be om ursäkt! Jag har själv låtit bli att kommentera säkert 100 gånger av rädsla för att det skall bli som för Hanna (jag har t o m skrivit långa kommentarer som jag sedan raderat för jag har inte vetat om jag formulerat mig tillräckligt rätt och korrekt och därmed inte vågat publicera), men jag hoppas att jag med flera skall våga ge oss in diskussionerna lite mer nu.

Bra gjort! Jag förstod direkt vad Hanna menade och fattade inte vad som hände. Men man tolkar så olika. Jag vågar aldrig kommentera för jag är rädd att det blir fel och så är jag grymt konflikträdd. Men det blir ju fel ibland, så är det ju.

Jag tycker det är väldigt bra av dig att be om ursäkt (vet inte om jag själv skulle haft samma mod). Jag är en av dem som reagerade på insta och sa ifrån (och blockades tämligen omedelbart efter det). Har också följt dig flera år och lärt mig mycket av dig, men som sagt sällan vågat kommentera om det inte varit typ "jaaa du har 10000% rätt" för jag har varit rädd för just detta. Så jäkla kul är det ju inte att bli idiotförklarad, även om man är anonym.
Det som gjorde mig trött och ledsen var inte bara att kommentaren printscreenades och postades med en bildtext som sa i princip "kolla vilket pucko va!" Det var också den snabba reflexen hos så många av följarna att kommentera och totalt döma ut Hahahanna enbart pga dessa två kommentarer. Hela hon gjordes ner. Herregud! Har ingen av er nånsin råkat uttrycka sig klumpigt nån gång? Varför denna vilja att tolka allt på absolut värsta sätt? Den där "mobb-mentaliteten" på internet gör mig så trött. Nu frodas ju sådan mentalitet långt värre på andra ställen än LD’s insta men Stämningen här kan tyvärr vara jävligt oförlåtande, allt tal om systerskap och backande av kvinnor till trots.

Krull: Det finns en eller två här som är snabba att hugga och gärna vill plocka ned dig, ja jag tänker på några specifika, men vila lungt i att de skäller mer än de bitts och att de får långtifrån medhåll från alla, även om många som skulle vara på din sida inte skriver "högt" här att de håller med dig. Även de rädda att bli bortgjorda.
Men de som skriker högst och har den höggljuddaste medföljarklicken är långtifrån ja t o m sällan, de som har fakta och realitet på sin sida.
<3

Nu var jag tvungen att gå tillbaka och skriva igen, för jag inser att min kommentar ovan kan låta onödigt negativ när nu du LD skrivit detta fina inlägg. Jag menar inte att på nåt sätt fortsätta "klaga" eller hacka ner, bara förklara att det inte bara var själva inlägget på insta som gjorde mig illa till mods utan även hur snabbt kommentarsfältet fylldes av inlägg som helt gjorde ner Hanna. Det är ju tyvärr ett rätt så vanligt förekommande fenomen och det är just det fenomenet som idag gjorde mig så extra trött – sen råkade jag se det på LD’s instagram just idag men det hade väl liks gärna kunnat vara nån annanstans. Jag är nu inte på nåt sätt perfekt och helgonlik utan har själv suttit och brett ut mig om hur puckad nån människa måste vara, när det kanske bara rört sig om att hen den dagen haft sömnbrist eller bråkat med sin morsa eller bara varit stressad och därför kanske formulerat sig halvklantigt. Eller bara tycker annorlunda, det betyder ju inte att man är dum i huvudet. Det är förmodligen ett mänskligt drag att vilja döma ut nån på det viset, men det är ju likförbannat ett osympatiskt drag.
I alla fall så var det som sagt väldigt fint att be om ursäkt och jag ska för min egen del göra mitt bästa för att inte agera på den där "drev-reflexen" när jag diskuterar fortsättningsvis. Hoppas nu alla sover gott och har en fin helg.

Puh, vad skönt! Blev lite obekväm där ett tag och håller med andra här om att just följarsvansen kan vara det mest obehagliga av allt. Jag förstår inte vad som händer med folk i grupp? Och det gäller faktiskt både hetsjakten men även allt oförhöljt beröm som bara öser och öser ner över er större bloggprofiler. Jag förstår att det såklart är väldigt trevligt att vara den som blir upplyft och får okritiskt bifall vad man än säger, men är det inte samtidigt lite sekteristiskt?

@anna1: nej, hon skrev inte att klängiga barn KAN ha något med ambivalent/ otrygg anknytning att göra utan att det KALLAS så inom den teorin. Att som blivande psykolog så snabbt yttra det till en mamma utan att fundera över hur det kan uppfattas ( och utan att egentligen tyckas veta hur småbarn fungerar) tycker jag var okänsligt och det står jag för. Sen hade hon en trist attityd mot LD också. Tror inte LD menade att hänga ut just henne utan att påvisa hur en del studerande etc kan utifrån att ha läst något direkt kan komma att försöka analysera verkliga ( känsliga) situationer utan att ha mer ingående kunskap, något som kan bli väldigt fel. Men lika bra att släppa detta nu, verkar vara överspelat då LD trots detta bad om ursäkt.

Starkt gjort av dig. Jag var en av dem som tyckte att din reaktion inte kändes okej (även om jag tyckte att Hannas kommentar var onödig. Kanske hon formulerade sig fel bara.), och det är himla modigt att be om ursäkt för det suger att ha gjort nåt dumt som man sen skäms över, och att dessutom behöva erkänna det är asjobbigt. Så, modigt av dig! Bra! Förmågan att be om ursäkt är det långt ifrån alla som besitter (tänker på en viss calle tex…).

Jag har inte följt med i händelsen detta handlar om så kan inte uttala mig om det, men håller med kommentaren ovan kring att ej våga kommentera här. Har också ofta raderat kommentarer pga rädd för att få "skit" pga tycker olika. Tror inte främst det är dina eventuella svar jag tänker på utan andra som läser och kommenterar här pch som ofta är väldigt snabba på att hugga och trycka ner kommentarer som inte på något sätt är dömande, onyanserade eller hårda utan helt enkelt bara uttrycket något annat än hurrarop och medhåll. Men uppskattar att du backar och ber om ursäkt här där du uppenbarligen känner att du gick för långt! Hoppas att andra i ditt kommentersfält kan ta efter ditt goda exempel.

Ja, nu tänker jag också pipa upp och säga att även jag är en av dem som drar mig för att kommentera här. Av rädsla för att uttrycka mig ’fel’, för att uppfattas som skammnde eller kränkande eller okunnig. Attityden här kan vara ganska hård ibland – vilket är lite synd med tanke på att jag antar att de flesta som läser LDs blogg och kommenterar ändå har någotsånär liknande värderingar. Och ja, det finns speciellt två kommentatorer jag tänker på och känner ett visst obehag inför att hamna i diskussion med.

Nina m fl.
Jag kan mycket väl tänka mig att jag är en av dem på den här bloggen som kan uppfattas otrevlig att hamna i diskussion med. Jag ber er då läsa den kommentar igen som jag valt att svara på så hoppas jag att ni förstår varför jag valt den tonen jag har mot just den kommentatorn.
Jag tycker mig ofta på den här bloggen finna att många blandar ihop sak och person, dvs de väljer att skriva om mig och inte frågan som jag pratar om. Mästrar och läxar upp mig i hur och på vilket sätt jag borde utbilda mig. Det ironiska då i att jag uppfattas som detsamma när jag aldrig säger till någon hur de ska utbilda sig, enbart påpekar IBLAND när någon har fått något om bakfoten. Skriver rena fakta eller ibland när jag inte vill röra om i grytan, kort och gott påpekar att de har fått fel för sig. Att sitta med fakta verkar provocera en del och uppfattas som arrogant. Jag har mina egna teorier i vad den åsikten bottnar i.
Denna attityd är exat densamme som LD ofta möter när hon argumenterar annorstädes. Att de ger sig på hennes person och hennes livssituation istället för frågan hon lyfter. Oroligt frustrerande och totalt okonstruktivt.
Jag har efter många år på nätet valt att ha nolltolerans mot detta. Arg ton, eller översittartendenser slår jag hårt ned på. Direkt.
Ni som inte vågar skriva här. Ni som raderar. Jag är säker på att ni inte skulle ha den tonen eller den attityden. Jag kan garrantera er att jag då är trygg att ha en annan åsikt än med. Jag kommer inte dumförklara er om ni inte gjort det mot mig först. Finns ingen anledning för det är inte så jag känner eller tycker.
Så, ge det gärna en chans. Jag älskar att diskutera motsatta åsikter. Jag kommer mest troligt inte ändra på min åsikt utan stå på mig, men jag kommer få en djupare insikt i hur andra ser på livet och saker och ting, och det är oerhört värdefullt för mig. <3

Bra! Och jag skulle också önska mig mindre nedvärderande kommentarer om "barnlösa" som tydligen vet och kan ALLT bäst… Suck! Det där gör du ibland LD och likaså Cissi. I en onödligt hatande ton. Ibland räcker det liksom att vara barnlös utan att bli förklarad som mindre vetande, "självutnämnd expert", bortskämd o s v. – Om vi nu ändå pratar om att minska kvinnohat kvinnor emellan.

Jag har också slutat kommentera här efter att jag några gånger blivit tillplattad, missförstådd, hånad och förlöjligad av både LD och följarsvansen. Jag pallar inte med sånt. Men om det blir varmare klimat i kommentarsfältet, så börjar jag gärna kommentera igen.

Jahapp, blev till slut tvungen att kommentera även jag och ja här är en till, som ibland, känt obehaget av att kommentera i det fall att jag inte hållit med fullt ut/haft andra erfarenheter. Har ändå valt att göra det ibland och det känns lite som att bli utfrusen, ungefär som på högstadiet…

Det är väldigt många här som verkar uppleva hårt klimat på denna blogg, jag tycker tvärtom att det oftast verkar gå utmärkt att diskutera saker "på riktigt" här, så jag är lite förvånad. Det som man kanske får tänka på när man kommenterar är ju att man faktiskt kan komma att bli emotsagd och det är ju en del i att föra en debatt och inget att vara rädd för.

Maria: Det finns väl en eller annan som kan lämna övrigt att önska i hur det väljer att presntera att de inte tycker samma som du gör. Som faktiskt inte alls går att diskutera med. Eller som har märkt att om de kör ångvältsmetoden så kommer flertalet att backa och då uppfattas den som körde över bland andra som att hen hade rätt.
Jag förstår alla dem som inte orka med den debatten. Det gör inte ens jag alla gågner.
Och som jag skrev ovan. Många många här som väljer att gå på person. Det finns det ännu fler här som inte orkar ta emot. (Där har jag inga problem alls, för ingen vet något om mig så allt kommer föralltid bara bli lösryckta antganden som sällan stämmer överrens med sanningen.)
Jag vill passa på att göra en inställing som jag har extra tydlig.
Jag ser inte ned på någon som inte vet eller kan något. Jag tex gillar också att måla men är inte alls lika duktg som LD är. Det gör inte mig till en sämmre person, bara till en som inte har samma färdighet som någon annan har.
Det är samma med kunskap. Jag vet en del om hästar men det finns långt fler som kan ännu mer om dem än jag gör. Jag kan mycket om fysik och det är det mågna som inte kan eller haft intresse för att lära sig. Den som kan mycket om hästar men minder om fysik är varken sämre eller bättre än jag är. Vi är bara olika.
Finns ingen skam i att ha fel eller tro att man vet något som sedan visar sig inte stämma. Eller som inte har samma utbilding eller ens någon utblidning alls. Jag tycker inte att inte bestitta en färdighet är en svaghet eller något att se ned på.
Så när jag påpekar något som jag har kunskap i att någon fått fel för sig så betyder det aldrig att jag ser ned på någon etc.

Jag hann bara se de två kommentarerna från Hanna och LDs två svar här på bloggen. Jag hann aldrig se någon svans eller något drev innan det försvann från plattformarna.
Men jag kommer ihåg Hannas första kommentar och jag uppfattade den som dryg och totalt onödig. Jag har inga barn så jag kan inte själv koppla det till någon egen upplevelse, det var helt enkelt så jag läste kommentaren.
Det var något mellan ett ovälkommet råd eller antydan till att LD hade gjort fel på något sätt i sin anknytning. Så jag hade också lackat ur om jag var LD.
Ibland får man faktiskt tänka ett varv till innan man skriver något.

Bra att du backar tog bort det från instagram. Jag kan förstå din reaktion på kommentaren från början, men det blev obehagligt när hon fick ett helt drev på sig med personer som kommenterade att hon inte borde bli psykolog, typ.
Jag är också en sådan som ibland börjat skriva kommentarer och sen tagit bort dem av rädsla för att bli nedsablad (vilket är något annat än saklig kritik). Men den känslan hade jag mer för ett par år sedan.

Nä, det håller jag med om!! Det är ju inte mothugg man är rädd för! Jag har oxå skrivit, raderat, omformulerat o raderat igen massor av gånger!!! Skillnad på mothugg o att bli uthängd/idiotförklarad tycker jag.

Starkt att be om ursäkt men jag förstår att du reagerade då hennes kommentarer till dig var högst olämpliga! Tror faktiskt inte det var helt fel att hon fick en stark reaktion för hon bör nog fundera vidare på hur hon uttrycker sig.

Jag har också tänkt mycket på konversationen mellan dig och Hanna. Och hur lätt det är att missförstå varandra eller göra något stort av något litet. Hanna uttryckte bara vad anknytningsteorin säger, sedan kan man ifrågasätta anknytningsteorin precis som man kan ifrågasätta andra teorier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *