Kategorier
Vardagstrams

Gårdagens besvikelse

Igår hade Anja (hon som jag poddar med ibland och hon som driver Vulvagarity) en stickling-event som hon annonserat i växgäris. 114 pers hade anmält att de skulle komma och hon var såklart taggad. Jag hade erbjudit mig att hjälpa till och handlade massa fika. Vi oroade oss lite över hur fan vi skulle kunna servera kaffe till så många men vi lyckades fixa till det. Hon hade gjort jättefint med bänkar och bord ute i trädgården. Fixat en tipsrunda med ett pris. Allt sånt. Ansträngt sig för att det skulle bli trevligt liksom. 
 
Det skulle börja klockan ett och jag dök upp precis då med andan i halsen.
 
När klockan var tre så hade exakt två personer dykt upp. Och det var ett par som kom tillsammans med sin lilla bebis. 
 
Alltså av 114 personer som anmält att de skulle komma så kom två av dem. 
 
Jag kan ju säga att det var minst sagt deprimerande. Nu hade vi det jäkligt trevligt ändå och jag fick flera timmar barnfri tid och kunde prata feminism och annat utan att bli avbruten av barn som har en massa oviktigt att förmedla. Men så jävla pissigt, framförallt mot Anja som lagt ner tid och energi och pengar för att göra det trevligt för andra. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Gårdagens besvikelse”

Får lite ont i magen när jag läser om folk som gör lite mer och fixar lite extra och är förväntansfulla, men så blir det inte som man tänkt utan en besvikelse..brukar själv också fixa lite mer änn vad som förväntas just till fester och sånt men så blir ens planer bajsade på och allt blir en megabesvikelse…

Vet precis hur det är. Skulle ha syjunta en gång och hade bakat och fixat hela dagen. Det var en handfull vänner som hade sagt att de skulle komma men en efter en hörde de av sig och lämnade återbud precis när det började! Jag blev så sur så tillslut kände de sig tvungna att komma ändå. Hähä! Så det slutade bra men det kändes inte så kul att behöva tvinga dem att komma pga samvetskval och inte fri vilja 🙁

På våran äldstas 1års kalas kom hälften sent och hälften gick jättetidigt
Ena veganen kom inte och andra åt knappt.. (vi hade dessutom skjutit upp kalaset 1mån för några, dom valde liksom att boka in en resa då vi först skulle ha de, efter att vi berättat om datumet..)
På 2års kalaset meddelade en stor grupp att dom inte kommer, sent på kvällen innan och då bara efter att jag frågat när dom kommer.. vi ställde in allt då
Så han fick knappt ett pyttelitet kalas med oss..
På 3års kalaset skippade vi att bjuda en massa (även sagt upp kontakten med några..) och de blev bra! Äntligen liksom, dock blev de för mycket tårta över och jag köpte en halloncheesecake bara till mig själv!
Snart är de dags för andra barnets 1års kalas, och vi vill ha ett stort och att alla ska komma, men de är 2 veckor innan julafton så risken finns att vissa skippar kalaset för att fira henne på jul istället.. vilket vi inte vill! Hon ska få både födelsedag och jul, inte någon halvdan kombo.
Suck.. taskigt att säga att en kommer och sen inte dyka upp! Jag är uppfostad med att alltid ha extra mat och grejer men om en räknar att 35 personer kommer och en fixar för 40 personer så funkar de ju inte när bara 10-15 personer kommer (varav vi är 3-4 personer av dom) ….

Så dåligt! Det påminner mig om när jag fyllde 30 och bjöd in till fest. Av sisådär 30 personer kom två. En kompis och min bror. Kollegor och andra vänner tyckte inte att det var tillräckligt viktigt. Det gör fortfarande ont att tänka på så jag förstår känslan när så många anmält sig och ingen dyker upp.

Usch så dåligt av folk! Har man anmält sig så kommer man, alternativt lämnar återbud i god tid. En kollega för länge sedan bjöd in till AW och ingen kom. En del skyllde på att de missat att man skulle maila om man inte kom. Men för henne blev det ju katastrof. Det var skitjobbigt för alla. Jag hade lämnat återbud via mail och berättat att jag tyvärr var upptagen.
Det är så respektlöst, det går ju åt en massa fix för att organisera och det tar tid och så blir man liksom snuvad på belöningen.
Jag är rädd för sånt här. Mina kalas när jag var liten bestod av typ 3 pers. Om jag nu nånsin kommer att gifta mig får det bli borgerligt med bara vittnena, för jag kan inte lita på att om jag bjuder 100 personer att mer än närmsta familj kommer…

Har ångest varje gång det är dags att bjuda in till barnkalas. Är alltid så rädd att ingen ska kunna och att mitt barn ska bli besviket, därför brukar jag bjuda in några extra barn så att det finns lite buffert om några inte kan. Är alltid lättad när typ fem har sagt ja – för då blir det iallafall ett kalas. Hittills har vi haft tur och de flesta har kunnat, vilket har gjort att det har blivit stora kalas, men hellre det än tvärtom.
Jag tycker att folk är bra på att ställa upp när det gäller barnkalas här, däremot vet jag att min sons fotbollstränare ofta kämpar med att få ihop tillräckligt många spelare till matcher, trots att man kan kryssa i innan säsongen om ens barn inte spelar, spelar ibland eller alltid är med. Folk fyller helt enkelt i att barnet alltid är med och räknar med att det finns utrymme att säga nej ändå.

Åh det är så sorgligt att läsa detta inlägg men också alla kommentarer.. Hanna, att så många inte tyckte 30-årsfesten var viktig nog?!? Hur kan man bete sig så? Att skriva att man inte kan komma samma tidspunkt som ett event ska börja? Vem gör så? Har de inget hjärta eller? Fyyy jag blir så illa till mods. Rädd för att det ska hända en själv!
Sen är det ju sant att om man ska betala lite för att få vara med på ett event, så blir det ju färre som ställer in sista minuten, men då kanske man missar de som inte känner att de har råd 🙁 Nej usch, hur ska man undgå att sånt här händer?

Blir så himla ledsen över sånt, inkl kommentarsfältet. Har alltid varit jättenoga att en kommer om en tackat ja, samt försökt komma om en är inbjuden. Härom veckan hade vi kalas för ett av våra barn, hade bjudit in alldeles för många men ändå försökt sålla, så hade dåligt samvete över de som vi inte bjöd men barnet tycker om (femåring så var inkl familjer, blir ju lätt väldigt många då) alla tackar först ja men sen dan innan får jag veta att HÄLFTEN inte kan komma trots allt. Nu blev det ett alldeles lagom kalas och barnet vart nöjd osv men det gjorde verkligen ont i hjärtat. Kalas är seriösa grejer för barn liksom.

Så respektlöst. Usch, jag kan nästan känna ledsen-klumpen i magen. Och så står man där och känner sig korkad, lite "hur kunde jag tro att så många skulle gilla mitt event, jag är ju uppenbarligen inte ens värd att upplysa om att de anmälda fått förhinder". På riktigt elakt.

…eller när någon sätter upp en "gå ut lapp" på jobbet där de som vill följa med på aw ska skriva upp sig och ingen förutom den som satt upp lappen skriver upp sig – ont i magenfeeling på det med.

Konstigt ändå att så många bara inte dök upp, kan det ha varit någon oklarhet kring om eventet blev av och var det skulle vara? Tror facebook-event kan vara himla tricky för man känner liksom inte något ansvar för att ha tackat ja.. Sjukt trist i vilket fall. Hoppas verkligen att det inte tar bort kreativiteten hos ni som arrangerade.. Att folk är taskiga tråkmånsar borde inte få förstöra för de som inte är det!! Hoppas på att det kommer många andra sammanhang snart där energin som lagts ner fås tillbaka i överflöd. Kram till er båda

Känner igen det där, speciellt gällande mina födelsedagar.
När jag fyllde 11 så frågade min mamma mig om och om igen vilka som skulle komma men jag visste inte för ingen hade svarat och till slut kom bara tre vänner av typ 15 stycken som jag bjudit in. Men värst var när jag fyllde 21 då jag bjudit in en massa och köpt mat och allt så kom min pojkvän, en vän med hennes påverkade pojkvän, en annan vän med sin pojkvän som ville gå direkt på grund av den påverkade personen vilket han tyckte var obehagligt (jag med, men jag ville vara snäll mot min vän). Tiden gick och jag undrade var alla andra tagit vägen, en kompis som skulle tagit med sig två andra fick jag tag på via sms som sade att han de då inte kunde komma (och jag fick senare veta att det var på grund av en skitanledning dessutom), en annan fick jag tag på MSN som då sade att hennes syster nog fått löss så hon kunde inte komma (fortfarande inte att någon av dem sagt det innan till mig) och nästa person fick jag också tag på MSN, loggade in medan jag pratade med den andra och jag frågade vart han var och han sade att han inte kunde komma men inte velat säga till innan i risk att jag skulle bli sur(?!). Resten fick jag inte ens tag på. Det slutade med att vän med pojkvän åkte hem och kvar var vän med påverkad pojkvän och min pojkvän vilket resulterade i att jag kände mig tvingad att gå till en hemmafest hos vänner till min vän som jag aldrig träffat. Det blev inget födelsedagsfirande. Blir fortfarande ledsen och uppretat när jag tänker på det. Man gör inte så, man säger till INNAN!
Har haft tillfällen då jag suttit med en svindyr tårta för typ 20-30 pers och så kommer inte ens 5. Så jag har ungefär gett upp att fira mina födelsedagar :/

Näe! Snigel på ögat på de 112 som inte kom — och ullöss på deras växter! Men barnfri tid (och mer fika!) för er, åtminstone.
On a sidenote: Det var länge sedan jag skrattade så gott som åt ditt IG-inlägg om detta. Din min. "Jag är dålig på att tolka ansiktsuttryck så jag kör på." Ni är underbara. ’Tjejer har ingen humor’, jo tjena.

Precis så. Vi hade ordnat ett karmaretreat för att bygga upp vår yogastudio. Vi skulle bjuda på lyxfrukost, vegolunch och eftermiddagsfika samt yoga i utbyte mot lite kroppsarbete (måla osv) i övrigt ett HELT gratis event. 12 personer var anmälda. Vi shoppade för flera tusen och lagade all mat från grunden till 12 pers. Ansträngde oss för att göra dagarna något extra liksom. 4 PERSONER bemödade sig dyka upp!!!!!!! Fy fan vi var så jäkla besvikna och all maten liksom. Men det blev ju toppen och fin-fint ändå de som var där vara sjukt hjälpsamma och härliga men då i stunden var det jävligt deprimerande och allmänt människohat.

Vi firar inget och har aldrig tillställningar så har aldrig tänkt på detta. Nu får jag istället panik över det faktum att folk beter sig såhär mot folk som håller i olika tillställningar Usch och fy. Riktigt sorgligt att läsa kommentarsfältet.
Håller med en kommentar ovan. Ta ut en liten avgift nästa gång. Helt sjukt men i varje fall när det är mer "offentliga event" kan man gott väl göra det. Privata event är dock en helt annan femma.

Hatar folk som anmäler sig via facebook och tycker att det är okej att inte dyka upp. Gjorde en gång ett event för gravida för ca 10-12 pers där jag skulle föreläsa och ingen har dykt upp trots att folk har varit anmälda inte bara via facebook utan även en doula har samlat intresseanmälningar. Blev skit förbannad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *