Kategorier
Vardagstrams

Jag tar inte män på allvar

Jag är så jävla trött på män just nu. På män som ska berätta hur de ligger till. Så fort jag skriver nåt om mäns våld så kommer de slingrandes för att ta avstånd. Spelar ingen roll om jag skriver om kvinnor som gruppvåldtas, de ska genast berätta hur orättvis jag är som drar alla män över en kam. Skitsamma att en kvinna nyss farit illa, att påpeka att just de är oskyldiga är mycket viktigare. 
 
En man skrev en lång krönika i mitt kommentarsfält om hur sorgligt det var att feminismen kommit hit, där vi skapar klyftor mellan män och kvinnor och vill vi inte och bla bla och jag ba nej not on my time gubbe lilla, jag har verkligen ingen ork för mansgnäll. Jag har fullt upp att överleva som kvinna i patriarkatet. Böla nån annanstans tack!
 
Roligast är ju de män som ska berätta för mig att ingen kommer ta mig på allvar. Eller snubben som ba ”om du vill att män ska ta det du skriver på allvar….” asså let me stop you right there. När gav jag intrycket av att vara intresserad av att män ska ta mig på allvar? Låt mig räta ut detta misstag här och nu: Jag är helt ointresserad av detta. Mäns perspektiv, åsikter och uppfattningar bekommer mig inte. Helt meningslöst och helt ointressant. Att försöka övertyga dem är slöseri med min tid. Tid jag hellre lägger på kvinnosaken. 
 
För övrigt tar jag inte män på allvar. Nu har vi rett ut det iallafall. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag tar inte män på allvar”

Var inne på din fb nyss och läste inläggen senaste dagarna om just våldtäkter. De flesta som kommenterade var kvinnor såklart och majoriteten av männen som kommenterade gjorde det för att berätta hur sjuk feminismen har blivit, vilken äcklig text du skrivit, hur ful du är i näsring och hur hemskt män blir behandlade nuförtiden. Det är sorgligt att så få män bryr sig om kvinnor far illa. För de bryr sig verkligen inte. Antingen lyser de med sin frånvaro eller så protesterar de å det grövsta åt att du skrev "män" och inte "somliga män". Att kvinnor får sina underliv söndertrasade så de kommer ha men för resten av livet eller att domstolarna inte följer lagparagraferna när de dömer i våldtäktsmål – det är inget som bekommer dem.

Håller med om varenda ord, är så förbannat trött på män och skiter fullständigt i vad de har att säga för de säger aldrig någonting av värde. Det har blivit så uppenbart för mig de senaste åren att de inte bryr sig ett dugg om kvinnor och att kvinnor far illa i patriarkatet, det märks så fort man försöker diskutera kvinnosaksfrågor. De bryr sig bara om sina egna små patetiska arslen. Skönt att få ventilera frustrationen, en sak jag älskar med dig och din blogg! Kram <3

Tycker det är så fruktansvärt störigt när de tjatar om att feminister bara är "manshatare", utan att för en sekund reflektera över varför kvinnor i så fall hatar män. Som att kvinnor springer runt och hatar bara för att djävlas!

Jag blir så trött. Har precis blivit utsatt för en extremt sexistisk man på ett internationellt seminarium. Så fort han tappade argumenten eller blev motbevisad sa han att vi kvinnor, som lugnt redovisade fakta, var för känslosamma och hysteriska. Han kom med flera befängda anklagelser och härskartekniker, uppbackad av andra män. Att vi ens ska behöva tvingas diskutera med dessa män när så många är oförmögna att föra en diskussion utan att ägna sig åt härskartekniker. Vi kvinnor höll ihop och backade varandra med fler argument och stöttade varandra samt höll en saklig diskussion seminariet igenom. When they go low, we go high.

Haha! Män kan gå och lägga sig, dom kommer aldrig ha nånting att tillägga i denna fråga. Helt enig med dig det är så ointressant vad män har att säga. Världen vore ganska mycket bättre utan män, sorry men det är sanningen

Jag kommer ihåg den sköna känslan när jag en dag tänkte gå in och läsa nån artikel där de intervjuat nån man som var upprörd över feminismen och ville gnälla ur sig, och jag insåg att jag inte ens behöver läsa skiten då jag faktiskt inte bryr mig om hur synd denna man tyckte om sig och sina manliga kamrater. Jag tror att fler än jag har kommit till den insikten, och att även gnölmännen känner av detta. Det bildas små sprickor i patriarkatet. De märker att deras ord inte längre självklart väger tyngre än våra. Därav anklagelser mot feminismen, hot, försvarstal, härskartekniker. Försök att tysta och få oss att lyssna igen. Men när man drabbats av insikten kan man inte längre gå tillbaks.

Hej ! Med risk för att bli påhoppad här skriver jag ändå min tankar . Ja män är svin i MIN värld inte alla ( har haft turen kanske att ha många bra omkring mig ) min pappa och min man är jämställda och inga idioter dom tar inte för sig och brölar och bara pratar osv utan dom lyssnar in och är mjuka. Min lillebror har till viss del blivit lik pappa lugn och inlyssnande ( sen har han andra problem tyvärr som droger ) men JAG skulle absolut inte vilja leva i en värld med bara kvinnor då skulle det enligt mig också förtryckas skammas hånas mobbas ( det ända som skiljer ett sådant samhälle mot idag är tror jag att inga kvinnor skulle bli våldtagna , men resten skulle finnas misshandel mobbning ) jag har blivit slagen en gång ute och det var av en tjej ! Min mamma mobbade mig och slog mig under uppväxten hon styrde ( försöker fortfarande styra ) familjen med järngrepp hade inte min pappa funnits hade jag nog tyvärr varit död idag för jag hade aldrig orkat med den förtryckande uppväxten ! När jag träffade min man byggde han sakta men säkert upp mig, så idag har jag bättre självförtroende tror på mig själv hatar inte mig själv lika mycket osv ( pappa vågade aldrig stå emot mamma så han kunde inte hjälpa mig under barndomen ) nu när jag ska bli mamma för fjärde gången så är det mycket från min barndom jag ältar hatar är ledsen över ( dessa tankar kommer i princip bara när jag är gravid ) och det handlar inte om vad män utsatt mig för utan vad kvinnor gjort mot mig ( mamma mormor farmor mostrar , ja listan kan göras lång ) så jag hatar ingen verken kvinnor eller män !

Jag ar kvinna, har man och barn. Lever i en jamnstalld relation, arbetar och har gemensam inkomst. Ar ocksa trott pa att kvinnor far illa, trott pa att barn far illa, att djur far illa… Trott pa allt vald i allmanhet. MEN att dra alla man over en kam och i ha en hatfull attityd gentemot alla man ar lika idiotiskt som att saga att alla muslimer ar terrorister. Valdet ar fienden inte mannen. Nu sager val sakert manga att de som valdfor sig ar just man, vilket ocksa ar sant, men det finns ocksa man som star pa var sida. For mig finns det tva sidor, inte kvinnors och mans sida, utan valdets och fredens sida. Jag forstar de man som ar pa fredens sida, som forsvarar kvinnors ratt inte gillar att bli dragna over samma kam som de som ar skitstovlar! Darfor ar det viktigt att skriva SOMLIGA man! For vi maste sta enade emot valdet, man och kvinnor tillsammans, muslimer och kristna. Jag uppfostrar mina pojkar att respektera kvinnor, djur, natur, alla och allt… Och en dag kommer de att vaxa upp till man som behandlar sina medmanniskor pa ett bra satt… Att sta enade med kvinnan i kampen om jamnstalldhet och ett valdsfritt samhalle. Och vet ni vad respekt galler at bada hall, det ges och tas! Sa var inte trott pa ALLA man, utan pa DE som beter sig som svin. Ge respekt at alla som fortjanar det, kvinnor som man.

Jag har läst mycket från dig och du för fram många kloka ord och tankar som verkligen behöver komma ut i andras ögon och tankar. Som jag tror väcker liv och rör om i huvudet på många, speciellt män som inte ser patriarkatet eller problemet kring det och ser sig själva som oskyldiga. Det är så sjukt hur världen sett ut redan från start och vidrigt att det fortfarande inte kommit längre än så här och på ställen blivit värre nu när fler kvinnor försöker och faktiskt tar mer plats i samhället. Men jag tror och ser att det blir skillnad tack vare de människor som ger hjärta och själ och tar tag i detta.
Jag håller faktiskt med Åsa att det inte bara handlar om att alla kvinnor ska stå upp för sig själva utan faktiskt att alla människor, kvinnor, män och som ickebinära bryr sig och vill stå för förändring står upp för detta. Vi kan ju inte bara plocka bort varenda man eller ignorera att de finns. Jag tror på att vi som är kloka och starka i alla fall måste försöka få dem som fastnat i "mansgnäll" som du beskriver det delaktiga i budskapet och förstå att även dem kan göra viktiga skillnader om än inte för deras skull utan för deras mamma, dotter, syster, kamrat eller partner. Hur ska de någonsin förstå om vi är hatiska mot deras oförstånd. Det är lätt att slänga ur sig skit när en inte förstår eller vill förstå och där kan också mycket hat skapas om en själv inte känner sig förstådd.
Sen har jag en fråga, när du ena stunden i ditt inlägg säger att du inte tar män på allvar och sedan säger i svar på en kommentar att de ska ta ansvar, hur tänker du då? De ska ta ansvar samtidigt som att det inte kan tas på allvar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *