Kategorier
Vardagstrams

Joakim Lamotte har gjort mer för feminismen än vad Jenny Strömstedt har

Marcus Birro. Ja vad säger man? Det finns mycket att säga om den mannen. Förhållandesvis lite positivt men jag ska försöka undvika personangreppen. Han har skrivit ett försvarstal till Joakim Lamotte. Ja ni hörde rätt. Nej! Det är inget skämt!
 
Marcus Birro har skrivit ett försvarstal till Joakim Lamotte. 
 
Och det låter så här: 
 
 
Ja jag vet, detta är för bra för att vara sant! Jag JUBLADE när jag läste detta. Jublade för att det kan inte bli mer tragiskt än så här. Det kan inte bli mer… alltså HÄR har vi männen på tal om feminism. Här har vi tankegångarna. 
 
Birro skriver nåt svamligt inlägg om att Lamotte, kämparnas kämpe som slåss för kvinnors rätt medan feministerna bara hatar. Han skriver så. Han skriver för att vara exakt: 
 
”Många av de allra mest hatiska rösterna mot honom är feminister. De […] angriper nästan alltid i grupp. Problemet är att det är också i stort sett det enda de gör. Angriper folk de inte gillar.”
 
samt:
 
”För medan Lamotte arbetar hårt […] så envisas många av hans belackare att kraxa på sina bortglömda telefonstolpar i eterrymdens öde länder.”
 
Sen avslutar han med att angripa Jenny Strömstedt. Helt oprovocerat. Han skriver: 
 
Själv har hon inte riskerat en enda av sina välmålade naglar för att göra världen till ett bättre ställe.”
 
Ok. En kvinna som ägnat hela sin karriär och liv till att belysa det förtryck kvinnor utsätts för. Som skriver, pratar om, föreläser om, utbildar om dessa frågor. Dagligen. Hon gör inte ett skit. Hon målar naglarna. (Ser ni hur hans kvinnohat gör sig påmint här?) Lamotte har gjort mer för feminismen än vad Jenny Strömstedt har. Än vad vi alla har. Vi feminister som ägnar livet åt detta, nej vi gör ju ingenting annat än gnäller på män. Men Lamotte och Birro, dessa missförstådda hjältar, de jobbar hårt! 
 
Men det är så här männen förhåller sig till feminismen. De har liksom ingen insikt alls i det omfattande arbete feminister gör och har gjort (gratis might i add) i alla år. De är inte intresserade av det så därför har de ingen koll. De bryr sig inte så därför saknar de kunskap om det som görs och de frågor som lyfts. 
 
Kvinnofrågor blir bara relevanta när dessa män kan peka ut en annan förövare från nån annanstans ifrån. Då jävlar vaknar de. Men så fort man försöker synliggöra deras del i förtrycket så åker offerkoftorna på illa kvickt och det ska bölas ut om hur elaka feministerna är som säger att de, DE som är så snälla, bidrar till en struktur som skadar. 
 
 
 
Och så undrar de varför feministerna blir så jävla arga? Bosse här avslöjar, liksom Lamotte och Birro, egentligen bara att de aldrig någonsin lyssnat på en feminist. Att de inte läser våra texter eller följer vårt arbete. De verkar dessutom tro att den enda feminism som räknas är den som görs på nätet inför publik. Allt det arbete som görs på kvinnojourer, i förorterna, på sjukhusen, i vanliga vardagen – det ignoreras. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Joakim Lamotte har gjort mer för feminismen än vad Jenny Strömstedt har”

Och även om de följer feminister så ser de bara HAT. Samtidigt skriver män över hela jävla nätet hundratjugofemtusen gånger värre saker om kvinnor varje minut varje dag år efter år. De hotar och hatar på det mest grövsta sexuella kvinnoförnedrande vis, skickar bilder på sina sorgliga pittar till kvinnor dagarna i ända (och det är ett hot, en maktuppvisning,för de vet så jävla väl att vi inte blir kåta av det), trakasserar och förföljer kvinnor och förutom detta, som bara är på nätet, så är det män som står för nästan alla typer av våld, sexuellt och annat. 17 kvinnor mördas varje år av en man hon är tillsammans med, försöker lämna eller har lämnat. Men feministerna är problemet. Visst, vi hittar på det.

Vad driver dessa gubbar? Egentligen. Hur får man så stora egon. Eller jag vet ju hur det går men ändå. Förvirrande är det. Jag tänker aldrig mer klicka på en artikel som nåndera har skrivit. Säger jag nu,men får se hur det går..

Alltså… Den här texten känns så osammanhängande, att han försvarar en skribent som han skriver att han inte ens följer eller har riktig koll på och med Strömstedtpåhoppet från ingenstans. Ni som varit med lite längre; har Birro alltid skrivit/uttalat sig på det viset?

Bosses kommentar blev ju liksom lite grädde på moset. Jag älskar när Lamotte och Birro och såna Bosse-snubbar själva lyfter fram sina korkade sidor. Det här har jag nytta av när jag sen diskuterar feminism. Jättebra som avskräckande exempel.

Jag vet inte heller, men om den okynnesanmälan går vidare till åtal medan alla kvinnor som polisanmäler hot och förtal på nätet (även de som skickar med IP-adresser och skärmdumpar = har gjort polisens arbete åt dem) får svaret att "spaningsuppslag saknas" så … blir jag inte förvånad, tyvärr. Men jag håller tummarna för dig! Och skulle du mot all rättvisa få böter så har vi ditt Swishnummer. 😉

Män har en lång tradition av att se män, uppskatta mäns arbete som något mer unikt, samt att hylla och geniförklara män för saker som inte är särskilt genialiskt eller nyskapande.
Christoffer Columbus "upptäckte" Amerika. För det gills bara som upptäckt om en (vit) man gjort det.

"Feminister har aldrig belyst problemet med våldtäkter " jo tjena.. feminister gör det hela förbannade tiden och mäns enda reaktion då är "inte alla män faktiskt!!!!1!".
Det är så pinsamt tydligt att dessa män, åter igen, värderar män och mäns arbete och åsikter högre. Och de är så jävla blinda för det att det nästan är komiskt. Män är fan ett stort jävla skämt.

Jag har försökt analysera mitt enorma förakt för Birro. Vad det står för…
Jag menar, visst han är en idiot. Nu mera även en svärjevänidiot men det är det många som är. Så vad är det med mej?
Kanske så simpelt som att jag för några år sen (nu börjar det bli rätt många) tyckte han var en vettig kille. Lite söt med.
Fy för den lede.
I övrigt har du förstås rätt i vartenda tecken.
/Asta

What furyosa said!!
Alltså männen ser verkligen bara sitt eget arbete.
Kvinnor har väl alltid på ett sätt arbetst i skymundan och i tysthet (tänker alltså i hemmet med allt vad det innebär) och männen gapar och domderar och sprutlackerar världen (medan kvinnorna gjort grovgörat för sprutlackeringen) i sin kunskap och godhet .
De är så vana med att beundra sina egna resultat så de ser inget annat. Så.jävla.tröttsamt!!!

Jag har en liten fundering nu. Har inget med denna text att göra men vet inte var jag ska kommentera annars.
Jag har lyssnat på din nya podd och i de säger du att en polis som bor i din by säger att när det är derby så "skiter polisen i att åka på andra våldsbrott" (nåt i den stilen iallafall). Min sambo jobbar inom polisen och vi diskuterade detta. Han säger att polisområde syd i stockholm alltid har visst antal bilar ute som alltid åker på larm. Det får inte vara mindre än det bestämda antalet. Sen jobbar ett antal poliser på derbyt men det är en egen sak. Inga av de andra patrullerna åker på något som har med matchen att göra.
Jag blir ju lite delad i det här nu för jag känner att det kommer en del osanning och tycker inte det är bra – om din polis i byn nu sagt detta till dig så är det inte sant.. sen om det är din tolkning av någon diskussion så är det ju som sagt din uppfattning men det betyder ju inte att det är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *