Kategorier
Vardagstrams

Män går bara och väntar på en ursäkt att våldta

Om män betalade mer skatt, skulle de börja begå fler vålds- och sexualbrott? Vissa verkar tro det för det är argumentet mot manskatt som jag fått höra iallafall. Personligen tycker jag att det låter befängt. Som om det var skatten som påverkade detta. Som om män egentligen vill begå dessa brott helt fritt och att de får ett godkännande om de också blir beskattade för andra mäns våld. (Nevermind att de 1. redan begår dessa brott ganska fritt som det är och 2. man faktiskt kan få fängelse för dessa brott) 
 
Vad är det för manssyn? Sämre än min iallafall. 
 
Kanske vi ska ta bort skatten helt? Eller sänka skatten för männen? Med samma resonemang så skulle brottsligheten minska isåfall. Eller? 
 
Nä jag säger då det. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män går bara och väntar på en ursäkt att våldta”

Jag har aldrig stött på mer manshatande män än antifeminister. Det är samma män som påstår att män som ser lättklädda kvinnor är som hundar med ett köttben. De kan bara inte låta bli att våldta, tafsa, kladda, känna, kommentera, stirra, vissla, jama och och gå fram och göra sexuella inviter. Säger feminister att män är som hundar (sarkastiskt är det enda jag hört någon kvinna säga det) så är de manshatare. Det är samma män som säger att män uppfunnit och byggt upp allt som nånsin funnits och därför ska kvinnor vara tacksamma och ha förhållanden/ligga med män. Annars kommer våldtäkterna att öka. Det är biologi bara. Män vill alltså inte att kvinnor ska vilja vara med dem för att de tycker om dem, utan av tacksamhet och för att slippa bli våldtagna. Otroligt usel manssyn, har aldrig ens hört en kvinna uttryckt i närheten ett sånt förakt för män. Samma män säger att kvinnor som är ute och går på natten/har kort kjol/har druckit alkohol får skylla sig själva för det är sånt som får somliga män att våldta. Säger en feminist att alla män är potentiella (möjliga, eventuella) våldtäktsmän eftersom vi inte kan veta vem som kommer göra det när vi går från jobbet i vårt korta kjol efter mörkrets inbrott, så är de manshatare.
P.S. Är det fortfarande nån som tror att män uppfunnit allt som finns så har jag en diger lista med kvinnliga uppfinnare, forskare o dy genom historien som jag kan kopiera över hit.

Emma
Håll till godo! (Har kopierat från mitt k-fält på IG så några namn återkommer)
Susanne Ciani. En av de första och största ljuddesigners (plus en fantastisk kompositör/ljudtekniker). Står bakom otaliga reklamljud, specialeffekter (inte minst i t ex Star Wars), har vidareutvecklat syntarnas hårdvara mm.
Tabitha Babbitt, hon uppfann cirkelsågen.
Sofia Kovalevskaja, matematiker o skönlitterär författare. Sveriges första kvinnliga professor och världens första kvinnliga matematikprofessor
Hedy Lamarr, som under andra världskriget uppfann en metod att radiostyra torpeder. Hennes arbete la grunden för annan trådlös teknik, bla Wi-fi och gps. Utöver det var hon även en väldigt duktig skådespelerska
Greta Johansson, Sveriges första kvinnliga olympiska guldmedaljör (höga, raka trampolinhopp (simhopp)) år 1912.
Mozart hade en syster som var mycket duktigare, de gjorde först konserter tillsammans och hennes namn stod alltid överst på affischerna. Sen blev hon i giftasålder hölls hemma och fick lära barn att spela piano.
Margaret Hamilton jobbade på NASA som huvudansvarig mjukvarudesigner för Apollo 11 projektet och gjorde det möjligt att landa på månen
Stor nutida tänkare är Judith Buthler.
Leena Palotie, genforskare
Marie curie har två nobelpris, albert einstein har bara ett

”Om män betalade mer skatt, skulle de börja begå fler vålds- och sexualbrott? Vissa verkar tro det för det är argumentet mot manskatt som jag fått höra iallafall.”
Det är nån sida ner och det är din tolkning av något jag skrev. Jag har inte skrivit att män skulle börja begå fler brott.
”Personligen tycker jag att det låter befängt. Som om det var skatten som påverkade detta.”
Eftersom du inte tror att en beskattning av män skulle påverka männens benägenhet att begå brott (till skillnad från vad du säger att jag säger, så håller jag med dig) så utgår jag ifrån att du vill se skatten som ett sätt att ersätta samhällskostnaderna männen står för.
Två problem som jag ser det:
1. Om männen bär kostnaden för det manliga beteendet, då uppstår en grad av acceptans, vare sig vi vill eller inte.
2. Pengar är en ändlig resurs, eftersom män och kvinnor utgör 100% av samhället kommer skatten som männen betalas finansieras av kvinnorna i samma utsträckning. Med den stora skillnaden att männen kan peka på ett belopp: Det här bidrar vi med för att komma tillrätta med problemen. Kvinnor (som kommer att betala lika mycket) får göra det i tysthet. Känns det igen?
”Som om män egentligen vill begå dessa brott helt fritt och att de får ett godkännande om de också blir beskattade för andra mäns våld. (Nevermind att de 1. redan begår dessa brott ganska fritt som det är och 2. man faktiskt kan få fängelse för dessa brott)”
Inte för att jag skrev så men det är en viktig sak du tar upp. Vi beskattar inte brottslighet av ren princip. Se här:
Vi beskattar alkohol, tobak, bilar, båtar. Saker som är accepterade, lagliga och medför en avsevärd samhällskostnad.
Vi beskattar inte heroin, våld eller övergrepp. Det är kriminella handlingar som vi istället bestraffar. Eller rehabiliterar. Vi har ingen skatt på skjutvapen, som står för en rätt stor kostnad för samhället. Eftersom den kostnaden uppstår vid kriminella handlingar som är bestraffningsbara.
”Vad är det för manssyn? Sämre än min iallafall. ”
Det är inte min syn på män i alla fall.
”Kanske vi ska ta bort skatten helt? Eller sänka skatten för männen? Med samma resonemang så skulle brottsligheten minska isåfall. Eller?”
Och återigen var det ju inget jag sade.
Till sist:
Somliga Förbannade Kvinnor
”Män väntar alltså bara på en ursäkt att för att få begå brott och vara våldsamma? Män tänker alltså "Nu har jag betalat, nu ska jag slå folk på käften"? Är det din manssyn? hade du varit kvinna i ett antifeministiskt k-fält nu hade du blivit kallad jävla äckliga manshatare.”
Jag har aldrig besökt ett antifeministiskt forum, men jag skulle inte bli förvånad om dom lade ord i munnen på mig och medvetet misstolkade och förvrängde det jag skrev. Tack för varningen.

Hej!
Kan du inte skriva ett inlägg varje gång ett nytt poddavsnitt av Postpatriakatet släpps? Så en kan diskutera det som sägs i avsnittet i kommentatorsfältet under inlägget? Jag tycker det vore kul och enklare att veta var en kan diskutera ämnet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *