Kategorier
Vardagstrams

Ny dag, nya skrik!

Börjar dagen med J’s grin och böl (härligt sätt att vakna på) och fortsätter att själv skrika inombords. En deadline som ska vara klar denna morgon, hur detta ska gå till med ett litet barn som grinar vette fan.
 
Och så tänker jag på alla som måste försvara Hugh Hefner med att räkna upp allt bra han minsann gjorde. Hallå liksom, han kämpande för sexuell frigörelse (dvs manlig sådan på kvinnors bekostnad, alltid på kvinnors bekostnad) och han kämpade sida vid sida med medborgarrättsrörelsen. Jaha liksom. Som om det var några nyheter att även sexister och rövhål också kan ha bra kvaliteer eller bry sig om sånt som är viktigt.
 
Vi måste släppa den här synen på omänskliga monster som gör allt det dåliga. Människor är mänskliga, även usla människor, och det innebär att man faktiskt kan vara älskvärd på andra sätt, omtänktsam eller göra gott FAST man utnyttjar, våldtar eller till och med mördar. 
 

Men Hef var en hjälte. Hur mycket man än vill påstå att porrindustrin bidrar till kvinnohat, objektifiering och porrskador kan man nämligen inte undvika att Hef bidrog rejält till den sexuella revolutionen för kvinnor. Kvinnor var inte längre en asexuell grupp utan människor med egen lust och behov. För första gången någonsin fanns det en allt större bild av att kvinnor själva ägde sin sexualitet och sin kropp.

 
Ööööööhhhhhh?????? 
 
Aja godmorgon på er. 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ny dag, nya skrik!”

Hej LD!
Vänder mig till dig . Är en tjej på snart 25 år som bantat av och till sedan 17 års ålder , även haft en ätstörning. Vill vara kroppspositiv och sluta banta. Är ganska stor och känner samhällspressen att vara smal . Vill sluta med bantning för gott ! Några tips ?
Kram

Vad är då skillnaden mellan usla människor som gör gott och "bra" människor som gör usla ting. Och vem ska dra skiljelinjen däremellan. Och därmed önska personen i fråga till helvetet när hen avlidit. Du känner dig uppenbart lämpad för den grannlaga uppgiften.

Anonym – Vi tar Heffner som ex (eftersom det faktiskt gäller honom som exempel). Skulle folk säga "jaha han den där medborgarrättskämpen!" när en nämner hans namn, eller "jaha han som startade Playboy?". Det kan vi väl vara överens om talar för att han har skapat mer ont än gott? Eller är du en av dem som går på det där om att han genom Playboy varit bra för kvinnor?
Vem som helst får väl önska någon annan till helvetet, eller tror du att just LD har någon faktiskt makt att skicka honom dit (I wish!)?

Jag har ofta tyckt att dina åsikter ibland , ofta, varit för hårdsmälta att ta till sig LD. Men nu, ju mer jag läser det du skriver och debatterar om så känner jag ; fan, hon har ju rätt! I det mesta iallafall. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en "LD anhängare" men du har verkligen fått mig att se och inse saker . Tack!

Elsie. Jaha. Så herr H var en usel människa för han gjorde mest ont då menar du. Och han gjorde mest ont för han var grundare till playboy? Nu kanske H inte själv hade några ondskefulla avsikter med tidningen men det kanske spelar mindre roll. För att göra saken än mer komplicerad får man kanske väga in en människas intention också. Jag tycker nog att de goda sakerna han gjorde är mer kopplade till en tydlig avsikt som säger mer om H som person än det sunkiga eftermäle hans stora skapelse lämnat efter sig. H:s tanke med playboy, som jag uppfattat det, var att få män känna livsglädje genom att börja se sexigheten hos kvinnor i deras närhet, The girl next door, och sluta fantisera om drömkvinnor som kunde leda till missade kontakter och livslång ensamhet. Han hade fel menar även jag och resultatet blev bara mjukporr och inkörsport till grövre porr vars industri fick växtnäring och blivit helt groteskt och direkt skadligt för kvinnor. Men det förtar inte en god intention så H var säkert en bra människa i grund och botten som dessvärre skapa ett riktigt monster.

Anonym: Hefner ville bara tjäna pengar såklart, samtidigt som han njöt sexuellt av att vara snuskgubbe.
Vart är världen ens på väg när vi ens tar upp detta till diskussion! Han var självklart ingen godhetsivrare på något sätt, han var bara kåt på tjejkroppar och pengar.

Så rätt att vi inte kan dela upp människor i onda och goda rakt av, men det känns väl tryggare så man vet var man har folk. Såg nyligen en dokumentär om två gamla män vars fäder varit högt uppsatta nazister. Den ena hade haft en bra barndom, älskade sin far och kunde inte acceptera att han varit skyldig till massmord på judar. Han hittade den ena undanflykten och ursäkten efter den andra. Förstår att det inte är lätt att få ihop, att kunna erkänna faderns skuld och samtidigt behålla minnet av sin lyckliga barndom.
Snygg outfit, förresten. Men är den så praktisk? Misstänker att tuttstrutarna (?) hoppar av efter ett tag.

Kommentar till anonym som vill sluta banta:
Om du i te redan gör det så börja laga god mat! Vanlig mat. Om du tycker att det är jobbigt att komma igång, och om ekonomin tillåter, så testa en matkasse med färdiga recept.

The road to hell… Ja så kan man också se det. Men det stämmer bättre in på Hitler än Heffner. Hitler såg sitt lands befolkning lida svårt under depressionen på 30-talet och ville därför återge folket sin självrespekt och stolthet. En god intention. Med vilken han påbörjade sin politiska bana och strävan efter makt. Efter maktövertagande och den masshysteri som därpå följde, som förmodligen påverkade och förändrade Hitler mer än nån annan, så följdes denna goda intention upp av en mängd direkt ondskefulla intentioner varav den värsta var "den slutgiltiga lösningen i judefrågan". Alla efterföljande dåliga intentioner hade dock bäring på den första goda intentionen varför talesättet stämmer för Hitler. Det handlade här om en process som gick överstyr. Vad gäller Heffner kan man inte se det så. Hans goda intentioner, som inte går att ifrågasätta, var fristående och separerade från tidningen playboy. Dom var rätt igenom goda i sin strävan att mildra förtryck av utsatta grupper. Och jag menar då förstås att det spiller över lite på hans intention med tidningen också speciellt som den går att tolka så utifrån vad han själv har sagt. Må nu herr H vila i frid bland fluffiga mjölkvita, och några mörka, bröstmoln i sin rosa kaninhimmel.

Hitler hade, enligt honom, goda intentioner med förintelsen. Den var bara ett steg i att stärka den vita rasen. En stark vit ras – bra för människan (behöver jag ens säga att det här absolut inte är mina egna tankegångar?). För att få med sig befolkningen behövde han avhumanisera dem och piska upp ett hat, men förintelsen var inte målet utan ett medel.
Heffner offrade kvinnor för mäns drifters skull. Självklart är hans gärningar ingenting mot Hitlers men ge fan i att ge cred för "goda intentioner". Heffner var en kvinnohatare och bidrog till andras kvinnohat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *