Kategorier
Vardagstrams

Svårt att få till det med en liten tyrann i huset

Jag får så lite gjort nu för tiden. J är ju som ni vet så krävande att det är svårt att få tid att sitta och skriva. Min instagram är också helt försummad. Jag tänker att jag ska ta tag i den varje dag, lägga upp bilder som tilltalar och texter som är fyndiga eller bra men så blöööööö står han där och vrålar och klänger och drar mig i tuttarna (?!) och så tappar man all lust. Sitta på golvet är kravet. Och försöker man smyga med mobilen så börjar han tjafsa.
 
N var exakt likadan när hon var liten. Jag minns att jag försökta blogga med henne. Att jag satt på golvet med datorn bredvid och liksom med ena ögat och ena handen försökta smygskriva medan hon lekte med nåt. 
 
På kvällarna är jag för trött för att skriva och när det är vila på dagen så tar jag chansen att sova jag också. Kroniskt trött hela tiden. Tur att han är så mysig och söt resten av tiden annars hade man ju kanske gett bort honom till vargarna. 
 
Jag håller på att kolla igenom game of thrones igen för övrigt. För andra gången alltså. Och för första gången fattar jag! Jag fattar vad som händer och jag fattar vilka alla är och jag fattar saker som hände då som har koppling till nu. Så många aha-upplevelser! Första vändan tog liksom sju säsonger innan man började kunna skilja på alla gubbar och alla namn som låter lika. 
 
Jag är en riktig seriemänniska. Jag föredrar serier framför filmer och jag tror jag kollat igenom hela netflix utbud nu. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Svårt att få till det med en liten tyrann i huset”

Men är du officiellt föräldraledig med honom, eller hur gör ni i din familj? Jag tänker att om du är hemma på heltid med litet barn så måste du ju anpassa ditt liv till det. Avsätter du x antal timmar i veckan till skrivarbete så mår du nog bättre av att ha någon som passar barnet. Kan inte din man ta ut sina föräldradagar typ två halvdagar i veckan? Eller liknande?
Det låter extremt jobbigt att som du ansvara 100% för ett litet barn samtidigt som du försöker vara aktiv skribent. Det normala är ju att man när man har barn hemma på heltid inte arbetar alls, eller delar på tiden med den andra föräldern.

Nej jag är inte officiellt föräldraledig, men jag är hemma med bebis. Det finns ingen som kan passa J, vår familj bor för långt bort och min man kan inte ta ledigt. Och jo det är ju lite jobbigt. Bebisen kommer såklart först men det är frustrerande att inte kunna jobba lika bra som annars. 🙂

Åh, vad jag känner igen mig. Jag går med någon slags känsla att jag inte uträttar tillräckligt mycket nu när jag är föräldraledig. Rent logiskt håller jag med dig, Malin, att det borde räcka att jag tar hand om lilleman och sköter mycket av det löpande hushållet men ändå är det en röst i bakhuvudet som viskar att jag borde göra mer. Typ "snickra och måla på huset borde jag ju hinna när lilleman sover". Tidigare var jag ganska bekväm med att ta det lugnt så jag fattar inte riktigt var det dåliga samvetet kommer ifrån.

Tipsar om serien "Big little lies" som finns på HBO (gratis i en månad!).
Vid första anblick tänkte jag inte på serien som feministisk då det t.ex. figurerar många klassiska könsroller, utan mest som en spännande serie där ett mord är inblandat. Dessutom är människorna i serien väldigt överklassiga och de åker bil ca hela tiden.
Men! Den tog sig! Svinbra, komplex serie som tar upp viktiga samhällsfrågor, och som ju längre in i serien en kommer också porträtterar ett starkt systerskap. Rös över hur fint systerskapet är i slutet. Den är bara 7 avsnitt lång också, så det är inte en så stor commitment. Rekommenderar den hur som helst!
PS tack för en bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *