Kategorier
Vardagstrams

Det är fult med pojkfrisyrer

Tillbringat gårdagen och natten inne i stan med T. När man har tre barn så har man svårt att hinna med alla och har man en liten plutt så kommer de äldre alltid i andra hand och det påverkar ju inte bara relationen (om än tillfälligt) utan barnets självkänsla
och mående. 
Jag tänker ofta att jag måste ta mig tid men sen kommer vardagen emellan och vips så har det gått två jävla år typ och man inser att tiden går och snart kan det vara försent. Barnens uppväxt sker nu. Inte sen. Inte nån annan gång. 
Hur gör ni? Jag upplever att jag ofta är så trött och less på allt och typ arg (pga bråk och tjafs) och då har jag ännu mindre intresse till att ta mig tid. Men jag tror det är viktigt som fan. 
Igår åkte vi iallafall in till stan. Vi har en liten övernattningslägenhet där som brukar alldeles för sällan. Efter att jag föreslagit snagg på barnen och blivit ratad så kände T att han ville prova kort hår så vi gick in till en drop in. 

Jag fick en klump i magen när jag såg honom. Kort hår. Han har aldrig haft det. Nu gav jag visserligen frisören strikta instruktioner om att han inte skulle ha en pojksnagg (hatar pojkfrisyrer) och att han inte fick se "cool" ut (hatar
coola killar) och det blev jättebra. Men alltså. Kort hår. Jag kände mig som den här smileyn: 😭 
Sen så åt vi ute och handlade nya byxor till skolstarten. Och sen blev han så trött att vi fick kravla hem. 
Nu ska vi dra och käka frukost. T bestämmer ställe. 
(null)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det är fult med pojkfrisyrer”

Jag kan tycka om snygga "tuffa" pojkfrisyrer på grabbar. Rakat på sidorna och en lustig tofs på skulten, big no-no. Man- eller boybun, nej tack, jag skulle kräva att få min hårsnodd tillbaka. Men inget att oroa sig för, det har aldrig varit aktuellt. Det finns söta korta flickfrisyrer, men om tjejen vill ha långt tycker jag det är fint. Långt hår på pojkar kan också vara fint, det finns långa pojkfrillor.

I inlägget 18 augusti hade ni löss och mannen fick kamma skägget. Ni hade löss IGEN skrev du. I senaste kommentaren har ni inga löss. Berätta för alla hur du gjorde för den metoden är värd många tusenlappar. Men det är klart – du behöver ju inget tillskott längre tack vare alla pengar du fått så du kanske behåller det för dig själv

Jo du så här gör man: man behandlar med lusmedel. Finns på apoteket. Det dödar lössen.
Vad min ekonomi har med saken att göra förstår jag inte dock men låter mest som att du ville få in nån slags spark (?) även fast det mest lät avundsjukt och bittert. Ja vi har det bra ekonomiskt om det var det du surade över. Och lusfria är vi också för tillfället. 😘

Min tjej har en cool pojkfrisyr som hon skapat själv ihop med frisören. Det är viktigt att barn får uttrycka sig och bestämma över sitt hår tycker jag, det är bara hår tycker jag nen otroligt laddat för många. Känner fler tjejer som vill klippa killfrisyr men föräldrarna säger nej. Likaså med killar som vill ha långt, många föräldrar säger nej då det är emot normen.

Varför göra ett inlägg och dissa gavs frisyr? Och varför får han inte bestämma själv? N får välja att ute klippa sig men du instruerar frisören hur hen får klippa din son? Om man nu ska skita i yta, vilket är sunt så känns det märkligt att prata om fina vs fula frisyrer?

T är skitnöjd med frisyren. Hade han fått instruera frisören själv så hade han inte blivit det eftesom att han är 8 bast och tror att han kan få samma frisyr som nån med rakt hår. N får välja lika mycket, nästa gång är det hennes tur och då är det jag som instruerar också.
Sen tycker jag att pojkfrisyrer är fula för att de förstärker stereotypt utseende som i sin tur förstärker att min son blir behandlad stereotypt. Snaggade pojkfrisyrer representerar könandet och det är det jag tycker är vidrigast.

Men det känns inte som att dina barn får bestämma över sina kroppar alls. Klart en åttaåring kan bestämma vilken frisyr han vill ha. Och i så fall ta följderna själv om han inte blir nöjd. Det är så man lär sig som människa. Och, sorry, men snaggade pojkfrisyrer representerar inte könande. Ta en titt på skolgården nästa vecka så får du se alla möjliga varianter på både pojkar och flickor. Jag tänker att du har för mycket tilltro till dig själv och dina teorier. Och för lite för dina barn.

Jaså vad får dig att tro att mina barn inte får bestämma? För att de inte passar in i din trånga bild av hur barn ska se ut? För att det passar in i din fördomsfulla bild om mig? Sorry men ja jag har ganska mycket tilltro till mig själv och mitt föräldraskap. Min son fick exakt den frisyr han ville ha. Han har sagt detta om och om igen. Han har även sagt att ”detta var den bästa helgen jag haft” samt ”Mamma håret blev precis som på bilden jag visade dig” samt ringt alla han känner för att berätta om detta samt visa bilder på håret. (bilder han bett mig ta) Han var även väldigt uppspelt inför att visa pappa och syrran hur det blev.
Så vänligen go fuck yourself tönt. Jag känner mina barn.

Jadu, Natashja, du är verkligen mer aggressiv än nöden kräver. Det du skriver nu är tvärtemot vad du skrev i inlägg/svar på kommentarer, nämligen att a) han fick inte bestämma själv pga 8 år, b) du instruerade frisören (och kommer göra det även för hans äldre syster). Så var det uppenbarligen inte – han var ju med i beslutet då. Allt är med andra ord onödigt att diskutera.
Jag har ingen ”trång bild av hur barn ska se ut”, det går inte att läsa in i min kommentar. ”Så vänligen go fuck yourself tönt” däremot, tja, barnasinnets mellanstadienivå har du i alla fall inte passerat.

Nej jag skrev faktiskt inte alls att han inte får bestämma själv. jag skrev att jag instruerar frisören. Jag vet vad mina barn vill ha eftersom att jag som förälder är lyhörd.
Och nej jag är precis så aggressiv som jag har lust till, du kommer med absurda påståenden och anklagelser kring mitt föräldraskap, då får du ta emot av samma mynt. Kommer ej godkänna flera av dina kommentarer då du tydligt bara är här för tjafs.

Mina föräldrar gick bakom ryggen på mig och sexåringens pappa och tog med honom till en frisör och klippte en typisk pojkfrilla. Han hade hår ner till skuldrorna innan. Han har vägrat klippa sig men blivit tjatad på av mina föräldrar och nu hade han blivit mutad med att få ett stort legopaket om han klippte sig. När han kom hem sen så blev han jätte ledsen för att håret var borta, han hade ju bara haft legot i tankarna och inte insett att han inte skulle ha kvar sitt långa hår… Vad ska man göra åt sådana här föräldrar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *