Kategorier
Vardagstrams

Du har bara en kropp, använd den!

Detta med att man ”förstör kroppen” när man tatuerar den, det är ju en sån himla märklig tanke egentligen. vadå förstör? Och för vem och vad ska man spara (konservera) den isåfall? ”Men tänk på när du blir gammal Natashja!” har jag hört till förbannelse men vad menar man med det egentligen? Att det är opassande för gamla tanter att vara tatuerade? Att man ska tänka på hur man ser ut då? Att man ska vara fin och städad då eller?
 
Men hallå vi kommer ju alla se ut som skit när vi blir gamla. (Eller ja iallafall ni som inte har en massa tatueringar) Och kroppen är väl till för att användas och begagnas? På alla sätt. Jag känner gamla (kvinnor) som bantar, som oroar sig för hur de ser ut, som avstår från tårta, som köper dyra krämer och som till och med sätter kniven i kroppen för att dra av några år.
 
Det är fan en tragedi. Det är slöseri med liv. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Du har bara en kropp, använd den!”

Varför lät du inte tatueraren måla två tavlor åt dig i stället? Att ha en tatuering i kanske 60 år, blir inte det som att ha samma klädesplagg i 60 år eller samma smycken i 60 år, utan att kunna ta dem av sig eller byta till nåt annat? Jag är ombytlig av mig och skulle aldrig palla att gå omkring med en och samma bild på kroppen i flera decennier.
Och så skulle jag gärna vilja bada i ett badhus i Japan en dag, det verkar så härligt.

Om du köper byxor, vill du att expediten ger dig en rå kyckling istället? Jag har ju betalat för tatueringar för att jag vill ha det. Vill jag ha en tavla så målar jag en själv.
Sen har jag klätt mig exakt lika i 25 år ovh lär knappast ändra mig. Bada i Japan lär jag aldrig göra. Och inte skulle jag leva mitt liv efter en sån önskan heller. Ba jag kanske vill göra denna grej nån gång i mitt liv så nu måste jag ta hänsyn till det resten av livet. Bara ifall! Nä fan.

Jag håller med. Älskar örhängen och har alltid varit försiktig med lite större hängen eftersom jag har så löjliga små snibbar och varit rädd att töja ut dem, tycker inte att det är så snyggt (om man inte töjer seriöst alltså, det är en annan sak). Men så bara… alltså jag är 40. Vad fan ska jag spara mina snibbar för?? Så de är tajta sen när jag ligger i kistan eller vad? 😛

Så sant! Blir så ledsen när 70+ tanter bantar. Lev! Säger jag. Lev! Är gott! Tatuera dig om du vill! Spara håret långt om du vill eller raka av dig rubbet om du hellre vill det! Lägg pengar på god mat, resor, konst eller annat skoj istället för på botox och spanx.

90-plussare som tackar nej till en kaka till kaffet låter tragiskt. Jag har en massa anledningar till varför jag inte tatuerat mig. Bara tanken med något slags stick verktyg ska hålla på har nog fått mig att avstått. Kanske har de bättre färg nu men ur hälsosynpunkt var det nog inte så bra. Nu börjat jag komma upp i övre medelåldern och har inget intresse för det.
"Och för vem och vad ska man spara (konservera) kroppen"? Får mig att igen tänka på Egypten och mumier. Jag såg en medelålders tjej, 50+ med en döskalle tatuerad. Men asså det ser skevt ut på en 50 årig kvinna. Det GÖR ju det! Helt fel, precis som medelålders kvinnor som klär sig med tonårskläder. Sen kan man tycka att det är inskränkt och tycka så men det passar inte att kränga på sig tonårs attityd och kläder när man är 50+. Så är det ju bara. Sen kan var och en välja om de vill vara ett vackert lik eller inte bäst de vill.

När någon säger ”Tänk om du ångrar dig när du blir gammal!” Så svarar jag bara att jag inte vill bli gammal och behöva ångra det jag inte gjort. Tänk så tragiskt att vakna upp och vara 80 och ångra massa saker jag inte gjorde medan jag kunde.

Älsar hur du skriver! Känner igen mig mycket i det.
Du verkar vara en så kunnig och smart person. Det är lite som i en dålig film, där en "vis" man ska uttrycka sig bara att det är du fast att du har lite viktigt att säga istället för en massa trams hahaha. ❤️❤️

Ja..som din Frida Kahlo tatuering speglar väl liv och tankar. Tatueringar och val av de speglar väl ens personlighet och fas i livet som så mycket annat man väljer. Jag som är över 50+ plus skulle känna mig lika fånig i en döskalle tatuering som i en my little pony tatuering. Precis som 50+ are som väljer tonårsattityd kläder. Tycker det speglar omogenhet och någon slags identitetskris. Brist på livskvalite och inskränkthet. Tycker det är lika inskränkt att fastna i något som man gjorde som tonåring eller ung som att inte vara öppen för förändring och folk som "sticker ut". Det har inget med att göra med kvinnor som "ska hålla låg profil". Tycker det är lika tröttsamt med män som inte kan "gå vidare" i livet.

En tatueringsdröm har börjat ta form i mej. Vill ha en vacker stark kvinna, tänker lite som du på din header här, med överdådig krona på huvudet, fyllig kropp, härliga bröst som håller jordklotet i sin famn. Moder Jord. Runt om lite natur. Rätt stor. Symboler invävda.
Ja jävlar vad coolt. Får nog börja spara pronto. Och fundera på vem som ska få rita den.
Kram Asta

Jag rekommenderar verkligen hon som gjort min översta men det beror helt på vilken stil man vill ha. Om man vill ha färg. Stilistiskt. Verklighetstroget. Karikatyr. Old school. Och välja tatuerare efter det! Tips är att följa tatueringskonton på instagram.

Kan meddela att det går att bada med tatuering i vissa badhus i Japan redan nu. De har insett att inte alla med tatueringar tillhör Yakuzan. Ju längre tiden lider så lär fler och fler badhus göra samma sak, så det är en hyfsat dålig ursäkt.
Precis som att ha hål i öronen, ett ärr, födelsemärken osv, så vänjer en sig vid tatueringen. Jag gjorde mina första för 15 år sedan, tänker inte på att jag har dem längre, de är en del av mig, inte mer med det.

Ja nu menar jag ju inte dig personligen men i det stora hela. Att "fastna i något som man gjorde som tonåring eller ung" har ju inte bara med det yttre att göra. Det är ju väldigt mycket en mentalitet också. Men här verkar man f*n inte kunna öppna käften utan att det tas personligt eller illa upp. Vad beror det på?

Nej du, det är inte jag som sänker dig med att tycka något som rent allmänt här tex. Eller uttrycker vad jag upplever som vackert v.s vad andra har beskrivit som coolt, snyggt etc..Jag misstänker starkt att det är någon annan som sänker dig med att påtala att det är personligt jävelskap mot dig och din person när jag kommenterar något. Så till den milda grad att jag inte skriver här mer!
Tänk igen..

Det är så många som kommenterar här så man uppfattar det som om det är okej och "ett ställe att tycka på"..Men det kanske det inte är..Även om man uppfattar det som publict, så kanske det är mer privat och inte alls ett "allmänt åsikts-kommentarfält"..Hur man nu ska uttrycka det..Jag skrev rent allmänt här, men det tas ju helt konstigt mottaget. Kanske fel av mig. Ingen "allmän plats" så att säga..

Hörredu jag tror inte du var ute efter något vackert i den tatueringen lika mycket som något coolt. Tills det kom in någon annan och fick det till något som det inte var och skrev något som inte jag skrivit verkligen sänkte då!
Inte f*n är det fritt att uttrycka åsikter här, det är ju väldigt klart. Om man håller sig inom vad andra sätter för "ramar" då? Jag går inte in för att sänka andra människor men här räckte det med att någon påstod att jag skrivit något jag inte gjort, för dig att följa med och känna det som ett påhopp eller känna dig sänkt. Det verkar inte bra alls för ditt eget välbefinnande måste jag bara säga.
Som en jä*a sekt där andra kommer in och trycker till då..

Näää vet du va! Det kommer in någon jä*a donna här och vrider till det till att jag påstått något jag inte gjort och du följer med som jag vet inte vad. Det kan ju knappast vara bra för varken välmående eller det här kommentarfältet. Nu har ni båda fått mig att börja känna mig som din tatuering! Minst sagt och då blir det inte roligt och slutar med gråt, så jag lägger ner här!

Välja tatueringar som passar när man är gammal. Vad ska man välja då? En pelargon, kanske? Min stilikon är baddiewinkle på instagram, en 90-årig tant som verkligen inte klär sig åldersadekvat.
Vi påverkas ju så jävla mycket av media. Det är svårt att hitta bilder på vanliga människor med tatueringar. Hela tiden får man bilder på modeller i sexiga poser upptryckt i nyllet när man försöker kolla efter tatueringar. Det ger signalen att tatueringar, precis som det mesta, är något för de som är unga och snygga. Jag tror det är därför en del tycker att det är fel med äldre människor med tatueringar.

IA:
Dessa 50-plus kvinnor med tonårskläder kanske helt enkelt tycker det är snyggt och inget annat? Jag tycker barnkläder är skitsnygga och roliga, men tyvärr görs de inte i storlek 46. Och vad har en personlig stil med identitetskris att göra? Det är väl snarare de som gör sitt yttersta för att smälta in och göra vad som förväntas av dem som har issues med sina identiteter?
Det luktar lite gammal hederlig dubbelbestraffning av kvinnor också. Samhället lär oss att vi inte får åldras, men sen när vi anammar några attribut som anses tillhöra ungdomar så är vi tramsiga och krisar.

"Du har bara en kropp. Var rädd om den." Brukar det annars heta. Frågan är alltså inte om utan hur du använder din kropp. Använd din kropp med omsorg om den och så att den mår bra och du finner glädje och njutning av den. Skulle jag vilja säga.

Jag kan känna att de som väldigt unga tatuera ansiktet att där går min gräns. Annars håller jag med, kroppen ska ska användas. Själv har jag inga tatueringar och kommer nog aldrig vilja ha men vem vet, kanske jag gör en för att fira när jag blir pensionär 🙂 Eller kommer jag sitta på hemmet och komma behöva förklara varför jag är den enda tanten utan. Normer förändras ju hela tiden.

Och vadf*n är kritiken egentligen? Precisera? Va?
– A Identitetskriser tar väl sig i olika uttryck. Att gör sitt yttersta för att smälta in har väl med mogenhet att göra också. Vad jag menar är att med åldern kommer inte samma behov eller press att "smälta in." Sen finns det de som mognar i olika takt. En del fastnar i en mentalitet där inte inte tycks mogna på samma sätt.

– LD… Min uppfattning om vackert är tex solnedgångar och vildhästar. Din tatuering kan beskrivas som cool, snygg, tuff, etc..för mig – inte som vacker. Det är vad JAG tycker. Igen: tror jag inte du var direkt ute efter något vackert lika mycket som coolt eller symbolikt för kvinnokraft t.e.x. Sen påstår jag inte att det är FEL att tycka den är vacker. Jag har inte påstått att den är ful, jag har inte påstått att du inte kan tänka själv och jag har inte påstått en massa annat skit!
Felet enligt somliga var att jag öppna käften över huvud taget med en åsikt verkar det som. Så jag ska in i fållan och så kom en sköterska in med kudden för att kväva mig direkt, precis som jä*a gökboet!

– LD…VAD exakt är kritiken? Att jag inte tycker den är vacker? Enligt mitt tycke kan den beskrivas som mycket men inte som vacker? Fel av mig? Man kan ju ANTA att jag tycker den är ful, men det har jag som sagt inte påstått. Jag ser ingen konstruktiv kritik av mitt tycke av vad som är vackert annat än att jag måste ha dålig smak då enligt dig, om man kan kalla det konstruktivt. Jamen det kan du ju tycka inget jag tar illa upp av. Annars är det bara en massa påståenden som jag inte har påstått eller skrivit. Och JA det finns de som fastnar i en tonårs mentalitet som inte mognar. Det är inte mitt påstående om det som inte stämmer. Det är väl snarare hur det mottas.
Är det inte precis som om jag "ska in i fållan" här eller?

– LD..jamen asså förlåt..det kanske var lite för abrupt uttryckt. Hur hade det mottagits om jag verkligen sagt att jag tycker den var ful? Det är verkligen som om jag ska in i fållan och så kom en sköterska in med kudden för att kväva mig direkt, precis som jä*a gökboet!

IA.
Du som gärna trycker på att du är 50+, att man utvecklas och mognar med åren, osv.
Som 50+ borde du ha lärt dig vanligt hyfs och hur en bemöter kritik på ett någorlunda snyggt sätt. I det här kommentarsfältet och i det i inlägget innan visar du inget av det. Du uttryckte dig negativt om någons annan stil och smak och förväntade dig ingen kritik tillbaka. Det är orimligt, du kan inte göra en sådan etikettsmiss och sedan tro att folk låter det passera. Sedan gör du ingenting bättre genom att misstolka och anklaga de som skriver här. Du låter självömkande och aggressiv i dina kommentarer utan vilja att förstå eller erkänna att du felat.

JAMEN ASSÅ FÖRLÅT! Du har skrivit om "välgörenhetskomplimanger" och skrivit: "visst är det snyggt?"..med frågetecken. Om du tar så illa vid dig så kanske du inte ska fråga om det är snyggt om det finns någon som inte tycker det?
Jag har inte påstått att den är ful. Jag har inte påstått att det är fel att tycka den är vacker heller. Felet var väl att jag öppna käften om vad som jag tycker är vackert eller inte? Nu är jag tveksam om att kommentera, det är ju inte ett öppet forum direkt även om det verkar något gökbo med sköterskor som påstår saker som aldrig sagts och framställer andra till något så jä*a negativt och ska tysta och forumskadat.

-Ulrika Du bidrar med en massa negativitet tillsammans med sköterskan med kudden till något som egentligen inte var det från början och jag börjar känna mig som LD´s tatuering: Huggtänder och fräser! Stick o brinn!

"Tycka fritt om det du skriver. "…Det liksom lite tvärtom här va..det är väl upp till var och en att tycka vad som är vackert eller mindre vackert..Speciellt om det är någon som frågar. Det som inte alls var menat som något negativt direkt..jag menar saker och ting kan ju vara häftigt, coolt eller ha en betydelse utan att vara direkt vackert, har andra gjort till något negativt och "dragit ner" hela kommentarfältet och stämningen till något negativt. Det är INTE jag som står för negativitet och tjafs och tänker inte ändra uppfattning om vad som är vackert eller kan vara häftigt utan att vara vackert.
Sjukstuga!

IA, detta är inte på liv och död. Apropå det, någon skrev "vackert lik"?? Men seriöst, vem bryr sig om det när man är död! Lev ditt eget liv när du lever och bry dig inte om det.

Jag skiter i vad andra tycker. igen det är INTE jag som står för negativitet och drar ner hela kommentarsfältet och stämningen.
LD – More over, det här får mig att undra varför negativa jä*a kärringar som skriver här och som inte har något annat för sig än att dra ner och sänka personer och hela stämningen, varför deras åsikter skulle vara viktigare än din mans?

Jag såg en intervju med Joan Fontaine häromdagen, där hon sa att hon absolut inte ville vara ung hela livet; hon ville leva, förändras och åldras, och förhoppningsvis nå sin fulla potential.
Man längtar till en alternativ planet ibland, där det inte är coolt att slentrianmässigt utdela hugg och slag mot kvinnor och gamla, utan snarare extremt ocoolt och inkrökt.

IA.
Nu får du faktiskt ta och ge dig. Det första du skrev var: "Naglarna och håret är snygga men den översta tatueringen är f*n inte vacker!"
Det om något är väl att uttrycka sig negativt om någons personliga stil? Sedan när du blev ifrågasatt så blev det bara värre och värre. Du skriker"!" och svär åt de som inte håller med dig och svamlar om sköterskor.
LD ställde frågan: "Men hallå, visst är det snyggt?"
Frågan är ställd så att den uppmanar en till att hålla med, det är mer en retorisk fråga och alla andra svar än "ja" är oönskade och dålig stil.
Den som verkligen drar ner stämningen här i kommentarsfälten är du. Läs igenom allt du har skrivit så borde du inse det själv.

Vilka f*n är det inte som klarar av att bli "motsagda" eller någon som har en uppfattning om vad som är vacker eller inte? Som sagt saker och ting kan vara häftiga och coola och ha en betydelse utan att vara direkt vackra. Felet var kanske att jag gick in här från början.
Totalt hela J*a okonsekventa. Mycket snack och liten verkstad och väääldigt snabba på att sprida negativitet och sen menar att det är jag som är otrevlig! Ett gökbo-cult-club?

Om LD tog illa upp så är det väl ändå mellan henne och mig. Vi hade en liten stund om hennes andra tatuering vilket jag tycker var väldigt intressant med bakgrunden av det valet.
Tills det kom 30 riks idioter in!

Det är väl ens egen kropp tänker jag. Blir så arg när folk har åsikter om att man ska "hålla sig fin". När jag är gammal (om jag blir gammal), var jag än befinner mig så kommer jag fortfarande älska min tatuering. Det kan jag med säkerhet säga eftersom den betyder så mycket <3 Och så är det med många tatueringar tror jag. Att man lägger sin egen betydelse i den/dem. Andra fattar det inte helt enkelt. Visst kanske den bleknat och huden har blivit skrynklig, men ändå…den blir väl inte "fel" i ens ögon för det :-/

Jag förstår att många av de som är 50-60+ år nu inte hade känt sig bekväma med en döskalletatuering å liknande, men jag är ganska säker på att när de som nu är ca 30 blir 60 bast så kommer de fortfarande gilla sin döskalletatuering. När de nu äldre generationerna var yngre så var det mer tabu men vår unga generation är ju mer vana och toleranta med tatueringar så vi lär de på det med andra ögon.
Själv hade jag kunnat tänka mig en tatuering om jag bara kom på vad.. Men samtidigt inte jättwbehov av det så därmed letar jag inte heller febrilt efter motiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *