Kategorier
Vardagstrams

Jag överväger att lära mig leva med lössen

Ibland är jag verkligen tacksam för att mina problem är i-landsproblem med stort i, men alltså vi är inne på lusbehandling…. jag vet ärligt talat inte pga för många men skulle gissa på 10 (?) denna sommar. På riktigt alltså. Senast var för exakt en vecka sen. Då körde vi igenom hela familjen och så tänkte jag igår att vi skulle upprepa behandlingen trots att vi använt medel som inte behöver upprepas.
 
Och voilá! Jag hittade tre jävla relativt stora löss på huvudet av ena barnet. Jag blir tamejfan tokig. Var kommer de ifrån? Jag vet ju att närmsta vännerna också lusbehandlar eftersom att jag sms’ar stackarna varje jävla gång vi får löss. De lär ju hata mig vid det här laget men var fan kommer de ifrån? 
 
Igår tvingade jag Oskar att lusbehandla skägget. Tydligen ska inte huvudlöss kunna bo i skägg men en granne sa att de hittat ägg i en bekants skägg så jag vet fan inte. Omöjligt att luskamma dock så vad fan gör man? 
 
Jag överväger att gilla läget. Lära mig leva med lössen. Det är ju ingen ide att försöka bli av med dem uppenbarligen. Och barnen vägrar snagga sig. Jag försökte ärligt övertala dem igår.
 
Eller … jag erkänner…. jag försökte bara övertala T. Han är ju kille liksom. N är ju flicka. Kolla genusmedvetna Lady Dahmer som gör skillnad, men fan ni vet ju…. samhället är ju beskaffat som det är och N vill ju ha långt hår. Det vill visserligen T också men efter att jag föreslagit snagg så ville han googla korta frisyrer. (usch) Vilket inte hjälper pga löss kan bo i kort hår också. 
 
Och förresten… det kliar i mitt huvud. Jag lusbehandlade igår. Jag tror inte de dör längre. Jag tror de lärt sig hålla andan eller nåt. Jag tror de fortfarande kryper runt i huvudet på mig och lägger mer och mer ägg. Förlåt Segersäng, detta är mitt straff för att jag har det för bra. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag överväger att lära mig leva med lössen”

Vi blev inte av med dom förra året förrän hela familjen klippte sig kortkort (ja, alla – dotter, moder, fader och son). Så att det gick att använda luskam på ett vettigt sätt. För det räckte inte med lus-schampoo, äggen ska dessutom plockas bort för hand ur håret. På med pannlampa, fram med lupp, luskam och kamma över ett vitt lakan. Luskamning var och varannan dag i 1-2 veckor efter första behandling. Upprepa behandling efter ca 1 vecka från första behandling.

Nämen fy så hemskt! Det kan väl tänkas att det är irriterat ett tag efter tvätt. Att skölja håret med äppelcidervinäger sista sköljen efter champonering är bra, men det är väl mer i förebyggande syfte. De hoppar väl runt bland folk som en förkylning ungefär. Ni kanske ska hålla barnen i "isolering" en vecka eller så? Vet du.. jag tycker du ska gå till läkare. Tycker de kan ta en titt i huvvet..Prata med dom om skägg och lägga grejor i frysen och kuddar och sånt. Det finns ett tvättmedel som heter BIOCool som ska vara bra mot diverse skit.
F*n vilket jobb!

Nämen vänta nu..Skolorna har väl börjat eller? Tänkte bara säga att äppelcidervinäger ska blandas ut med en liter vatten..typ..svider som f*n om man får i ögonen eller ansiktet.

Först, tack för klådan över hela kroppen haha. Systersonen blev smittat via bandanas och diverse andra huvudbonader när han va liten, han och kompisar bytte sinsemellan. Så ett tips, gå igenom alla kläder och tyger, behövs tvättas i 60° för att dom ska dö sen dammsuga överallt, inklusive alla möbler och skura alla ytor en gång om dagen (detta får man vackert göra när ens husdjur behagar dra hem skabb men gissar det funkar på all ohyra). Sen förbjuda barnen att lånbyta el pröva andras kläder av diverse slag tills allt lugnat ner sig. För hitta källan till lössen blir väl väldigt svårt gissar jag?! Hoppas ni får bukt med odjuren!

Döda dem på ”mekanisk” väg (de kvävs) så blir de inte resistenta!
Finns ett medel.. kommer inte ihåg o orkar inte googla. Men.. de funkade hos oss och vi behandlade bara en gång. Lycka till o kram på er <3

När jag var 5 hade vi precis samma problem en höst. Slutade med att mamma snaggade oss. Allihopa. Mig, mina systrar på 3 & 4 år, och mina bröder på 7 & 8 år. Även sig själv och min pappa, och han fick dessutom raka bort skägget.
Om min son en dag kommer hem med löss i framtiden försvinner håret på en gång. Oavsett hur lång det är.

Luskamming av hår fuktat med vatten och balsamblandning varje dag på samtliga i familjen. Och tiotusen behandlingar har funkat i vår familj. Inte lusschampo (linicin), funkar bättre med spray. Bästa medlet hittills är ABECE lusmedel. Spray som finns i familjepack så blir inte lika dyrt. Vidrigt är det med de äckliga krypen.

Vi brukar behandla hela familjen innan vi ska sova borta, så hinner de dö i alla tyger också. Och lämna favoritgosedjuret hemma. Ett engångsmedel som tar både ägg och löss. Vi hade i alla fall fyra av oss innan sommaren.

Lössen kan faktiskt bli resistenta för ett viss medel (sa vår hälsovårdare). Kan vara bra att byta medel. Sedan måste du kamma håren dagligen o plocka bort ägg för hand! Upprepa behandligen med lusmedlet om man ska o fortsätta kamma ännu en tid efter sista behandlingen. Vi har en gång haft löss o så gjorde jag. Endast 1 av 9 personer fick återfall 2 veckor efter första behandlingen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *