Kategorier
Vardagstrams

Tänk att det finns kvinnor som inte vågar le, av rädsla att få rynkor

Är så jävla glad att jag lyckats släppa tanken om vad andra ska tycka om min kropp iallafall så pass att jag lever livet och njuter av vardagen utan att oroa mig. Tänk att för ett par år sen så hade jag aldrig badat och i sommar har jag levt i grannens pool. Tänk allt jag låtit bli att göra för att jag varit rädd att nån ska tycka att jag är ful eller se att jag är tjock. 
 
I år är även första året som jag gått i kjol utanför hemmet. Att ha håriga ben och lår är nämligen nåt som får mig väldigt självmedveten. Häromdagen hade vi en målare här och när han böjde sig ner för att knyta skon och liksom hade ansiktet precis vid mina ben så kände jag att kinderna blossade men sen såg jag hans jävla håriga ben och blev arg istället. Värsta är ju att män gärna äcklas av kvinnor med hår medan de själva går runt och ser ut som ett djur på ryggen. 
 
Men jag har haft kort kjol hela sommaren, även inne i stan och bland folk och åh vad det har varit skönt att slippa fittsvett (nåja i mindre mängd iallafall) och fan va dumt det är att vi låter livet styras av sånt här trams. Det är ju en sån sorg egentligen. Sånt bortslösat kvinnoliv! För vems skull? 
 
Jag har ju definitivt en massa liknande issues kvar men ska fasiken beta av dem en efter en tills det inte finns nåt kvar annat än livslust och egot. Jag har till och med lovat Anna att jag ska hänga med och nakenbada i Ågesta men jag sa att det fick bli nästa sommar, jag behöver ett år att förbereda mig mentalt. 
 
Hur har er sommar varit? 
 
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tänk att det finns kvinnor som inte vågar le, av rädsla att få rynkor”

Min sommar har varit varm och långdragen, och mentalt tuff. Har skrivit E-uppsats, och ska försvara den idag, om ett par timmar!! Såå skönt att ha semester efter detta. Har inte kunnat njuta sommaren, utan bara tänkt att jag ska förbereda och skriva och presentera och öva och jobba … Åhh. Längtar till om typ fyra timmar då jag har fått betyg och kan dricka champagne med mina handledare, vänner och pojkvän!!
Det firas genom att imorgon bitti ta ut på vandring längs kungsleden med två tjejkompisar, den ena från högstadiet och den andra från gymnasiet. Ska bli så kul att äntligen umgås med bara de två igen! Och vara ute i naturen, kolla telefonen max två gånger på sex dagar <3 <3 <3

Min första sommar som tjock har gått över förväntningen! Har badat massor, även på allmänna stränder med massa folk och som tur inte lagt särskilt mycket tid på kroppsångest. Har dock rakat benen oftare än förr, one battle at a time. Efter en vår med självskadetankar har det varit skönt att få landa lite i kroppen och känna sig mer van i att vistas i den.

Jag har haft en helt fantastisk sommar. Jag jobbar också på att acceptera min tjocka kropp så att jag inte begränsas i livet. Det är svårt när jag från det jag var barn lärt mig att är man tjock ska man antingen banta bort fettet, eller åtminstone dölja det under kläder som täcker. Men nu jobbar jag på att försöka strunta i de "välmenande råden" som jag fick av min mamma när jag var barn om att vissa kläder fick mig att se tjock ut och att jag skulle tänka på åt vilket håll ränderna på byxan gick osv. Så jag har badat – som jag har badat! Nästan varje dag. I pool, hav och sjö. Och jag har haft linnen på mig (tidigare mått så dåligt över mina tjocka överarmar att jag döljt dem i t-shirts med lång ärm trots att det varit varmt). Och så har jag upptäckt skönaste plagget ever: de korta shortsen i mjukt fladdrigt tyg. OMG! Så sköna när det är varmt. Luftigt och härligt plus att man slipper lårskav eftersom det är shorts.

Fantastisk. Första sommaren på många år som vi inte längre varit ofrivilligt barnlösa. Lyckan i att se sin dotter på stranden grävandes i sanden, gunga, åka på små utflykter, få se henne börja krypa. Hur vi båda med tårar i ögonen bara tittar på henne och förstår precis hur den andra känner. Lättnaden.

Hur har du gjort? Hur kommer man över sina issues? Jag har nog kommit en bit med kroppsacceptans i allmänhet (mycket pga åldern tror jag?) men vardagssmink, benbehåring och annat är svårare att släppa… jag bryr mig inte lika mycket om vad andra tycker längre, men jag upplever fortfarande inte att det känns/ser okej ut med håriga ben (på mig). Men vill ju sluta tycka så! Blir helt taggad när jag ser andra på stan som gett fan i att raka benen, helt glad inombords. Ändå kommer jag inte dit själv… har småbarn så är ju ofta ute och ränner med stubbiga eller håriga ben pga tidsbrist/prioritering men jag kommer ändå inte över den metal tröskeln att känna mig ok med det :/

Jag har inte badat alls i sommar, trots att jag velat! Kruxet är att mina föräldrar inte har pool och jag orkar inte ta bussen in till stan för att bada i sjö/pool. Så det är ju synd. Annars har jag som vanligt tampats med min kropp, men vet att så länge jag inte ser mig själv i spegelreflekterande ytor så tänker jag inte på att mina överarmar blivit tjockare eller att magen inte är platt! Så jag brukar helt enkelt, som du tipsat om, strunta i att spegla mig och undvika att titta på mig själv i skyltfönster osv.

En reflektion jag har efter oräkneliga timmar på stranden är att den här sommaren, och idogt arbete och uppmärksammande av personer som dig själv, har öppnat upp för alla kroppar.
Om jag jämför nu motför tidigare badsäsonger så tycker jag att det är en betydligt större kroppsmångfald iklädda badkläder på stranden. Och utåt sett verkar de flesta jag sett bekväma ut. Dont give a shit liksom.
Själv är jag en sån där dryg som absolut inte är tjock men tror att jag är det pga normer, men stranden känns välkomnande i år.

Jag har också badat massor! Och gått i bikini på altanen och struntat i om folk ser mig. Jag har inte heller synat mig själv i spegeln för att försöka se om jag är fin eller leta fel att tänka positivt om, det va många år sen! Första året som jag vågat ta mig ut själv också och inte skämmas för att jag är ensam. Denna sommaren blev som en minirevansch efter mitt ex och allt han trackade mig för.
Ska man tacka värmeböljan lite kanske haha.

Har haft en underbar sommar där jag klarat av saker jag inte riktigt trott jag skulle klara, men som jag ändå envist hävdat att jag VISST skulle klara 😀 Jag är otroligt STOLT över hur min kroniskt smärtande kropp har burit mig denna sommar <3 Att jag kunnat vara ute och vandra i naturen och sett vyer som verkligen "blown my mind"!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *