Kategorier
Vardagstrams

Män som har tillgång till offentliga utrymmen förstör för alla

Just ja, det fanns ju faktiskt en grej med yasuragi som jag önskat var annorlunda. 
 
Män. Män tillåts. 
 
 
 
Drömmen hade varit separatistiskt och jag ska förklara varför. 
 
Alltså, yasuragi är tyst. Folk smyger runt och viskar när de pratar. Men ändå så verkar många män ha ett behov av att synas och finnas liksom. De kan inte glida ner i bassängerna så där mjukt ochh tyst som kvinnorna gör utan nej de dyker (???), plaskar och hoppar. Ofta ackompanjerat av småbröligt beteende med högljudda stön och stånk. De tar noll hänsyn till omgivningen. Ligger man och flyter så plaskar de förbi. Sitter man och myser i bastun så börjar de spruta ner alla tomma platser med vatten. Ni tror kanske att jag överdriver men det blev liksom en grej, ba jaha nu lät det igen, nu var det nån som plaskade eller dök… kan det ha varit en man och jajamensan det var det ju. 
 
Och vet ni nåt ännu äckligare? Vi såg fyra portionsnusar som några lagt ut här och där. (Män såklart)  Sen gick jag in på en nersvinad ospolad toalett med uppfällt toalock. (Gissa om det var en man eller kvinna som varit där) 
 
Vad är det för fel på dem? Hur kan vanliga normala män ändå vara så jävla entitled till det offentliga rummet? Varför har de inte fått lära sig hänsyn på samma sätt som kvinnor fått? 
 
Och så är de fula. Män är så fula. Kvinnor är vackra och ljuvliga. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män som har tillgång till offentliga utrymmen förstör för alla”

Du vet ju redan svaret såklart men… vi lär oss att inte ta plats. Kommer tydligt ihåg när jag insåg som barn att mina bröder fick bete sig på ett helt annat sätt än jag. Gör mig fortfarande arg när jag tänker på det. Älskar sista stycket, hehe 🙂

JA!! ALLA MÄN är så jävla fula!! Vi är lixom 70 pers på vårt jobb och det finns 1(!) man här som är snygg…han är dock galet snygg så när man pratar med honom blir man som en 14-åring(tunghäfta mm)) medan ALLA kvinnor här är så klart vackra… inte ok. Fula män borde portas. Endast vackra behagliga män borde få vistas offentligt 😎

JA.
Börjar med en gång, har ett barn som nyss börjat skolan som jag precis fick veta inte går på toa i där för de är så nerkissade och äckliga. Pratade med rektorn som säger att de ska försöka få mer städning, men när ska kissarna själva få ta konsekvenserna? Lära sig ta en titt när man är färdig och se om det ser ok ut för nästa besökare?
Har jobbat som städare på stort fräsigt huvudkontor för stort företag, alltså toppen av toppen av svenskt näringsliv jobbade där och j*vlar vad äckliga herrtoaletterna var, nästan fascinerande… (Plus att det stals toapapper, jag menar snittlönen där var väl bara ett par miljoner.)
Går på aktiviteter som har en absolut majoritet av kvinnliga deltagare, tex yoga, men ändå ska såklart den enda mannen också där, mitt i den tysta koncentrationen stånka och stöna, ta plats, ockupera läraren med sin frågeställningar och lårmuskelsträckningar före och efter passet samt ’ge tips’ – tack jag frågar (den kvinnliga) instruktören om jag undrar över något, samt att jag gått där ca tio år längre än snubben…
Ok, stoppar där, men nej, det tar aldrigaldrig slut.

Och finns det någon man som är tyst och "inte tar plats" så sitter han garanterat på poolkanten och dinglar med benen och småler åt en och tkr han är så jääkla bra som "inte är som alla andra män" och tkr han är en riktigt hunk som alla vill flirta med. Hatar den typen och den finns på precis alla badställen, så sjukt obekväm och creepy, blää.

Jag har varit på yasuragi många gånger och aldrig upplevt det du beskriver. Det enda jag har stört mig på är det är mer regel än undantag ett vänninepar eller tjejgäng som envisas med att prata högt och mycket i omklädnings- och tvagningsrummet (det finns två att välja på, ett för prat och ett helt tyst, så det känns väldigt respektlöst att välja det tysta om man inte sen ÄR tyst). Tjejer. Kvinnor. Vi kan vi med.

Herregud truuuu att män är så fula??? Har ändå förmågan att vara attraherad av män (tyvärr) men det är så sjukt svårt att hitta skönhet hos män om man jämför med kvinnor. Kan liksom se en 80/19/36årig kvinna och ba bli hänförd av deras skönhet och mjukhet och grace, och sen står män där och bara drar ner stämningen med sin fulhet. Fyfan. Mer kvinnoseparatism till folket.

Ja herregud, vissa män verkar inte ha fattat att de inte är epicentrum av universum. Ingen bryr sig om att de kan plaska jättehögt och fint och de orkar inte ens se sig om tillräckligt mycket för att inse att de stör.

Haha, så mycket igenkänning! Många badhus har ju kvinnoseparatistiska tider, vore skönt om fler ställen kunde ta efter. Har också tänkt mycket på hur det skulle vara att gå ut och ta en drink på en bar som var helt mansfri. Slippa lyssna på bröl, bli störd eller trängd före i kön. Mmm utopi <3
Men du kanske kan ta bort sista meningen eller omformulera? Precis som att tjock inte ska användas i ett nedsättande kontext tycker jag inte ful ska göra det heller. Jag är en ful person och försöker lära mig leva med det, och det gör mig ledsen att du använder det på sättet som du gör här.

Toaletterna ja. VI BEHÖVER PRATA OM TOALETTERNA. Jag är så otroligt fascinerad över den självsäkerhet män måste ha för att bajsa sönder en offentlig toalett och sen bara *lämnar den så fortsätter med sin dag not a care in the world*
Jobbar på ett kontor med 20 kvinnor, 3 män. Ofta köbildning utanför den enda toan på kontoret. När kvinnor kommer ut från den toan så kan man fan äta sin lunch på toagolvet, det är alltid skiiinande rent och ingenting ens antyder att toan använts. I kontrast till när en av männen kommer ut, visslar förnöjt och man går in bara för att göra en u-sväng så fort man ser toaskålen. VI JOBBAR TILLSAMMANS VART FÅR DU DITT ENORMA SJÄLVFÖRTROENDE FRÅN. Huuuur. Jag får fan panik av bara TANKEN på att glömma toaborsten, att bara lämna en sönderbajsad toa utan känna minsta skam, huuuuur.

Lustigt, jag var på spa nyligen på min födelsedag och upplevde exakt samma sak! Lugnt och tyst och behagligt, tills ett gäng killar kommer in och hoppar ner i bassängen och börjar skrika och stänka vatten på varandra! Väldigt märkligt! Jag och min syster som simmade blev helt nerstänkta, och gick upp med en gång!

Jag har faktiskt jobbat som städare ett tag. Ni vet såna där toaletter med bås, och gemensamma handfat? Jag har städat i sådana med separata rum för kvinnor/män. Och vilken skillnad det var på toaletterna för kvinnor och män! Männens stank nåt in i norden, många hade inte ens spolat och det låg papper på golven. Det stank så starkt av urin att jag fick panik. Kvinnornas däremot var inte nämnvärt vidriga. Jag upplevde dem mer ’normala.’ Ytterligare en bidragande orsak var att det fanns en pissoar där inne också. Usch, djävulens påfund.
Usch usch usch. :/

Så…var besöket bra eller…?
Och ja, vi är fula. Och ni. Alla är vi fula, vi är fan den fulaste jävla skitskapelsen på hela denna skitplanet, och vi inte ens TALA om ungarna vi får. Seriöst, vad har vi gjort för att förtjäna såna groteska avkommor? Titta på i stort sett alla djurungar, hur jävla gulliga som helst, och sen kommer vi med nåt som ser ut som nån slags rymdvarelse med ett gigantiskt huvud och låter som ett brandlarm. Nej, fy fan vad du har rätt, vi är ena fula jävlar hela bunten.
Glad alla hjärtans dag.

Helt sant alltså, först det med att män i det offentliga rummet tar så mkt plats?? Tror alla har varit med om att man typ åkt tåg, o så kommer en grupp (vuxna, inte ungdomar bara) män ombord, o de brölar o skrattar o stojar så man blir tokig. De tar upp plats, o det slutar med ett folk inte bara blänger argt, utan byter vagn för de orkar inte med det. Eller bara män som går på bussen o pratar i telefon, o pratar SÅ HÖGT att man blir tokig, o verkar helt oberörd av att hela bussen hör. Eller det faktum att kvinnor/tjejer blir tillsagda att sänka rösten (oftast av andra kvinnor dessutom) när de pratar en liten ton över samtalston själva. Har hänt mig flera gånger, att man blir tillsagd som kvinna att tysta ner sig, om man har ett litet intensivt samtal med någon annan, medan bröl-mannen som skriker i mobilen får bara lite sura blickar men inte ens ett "schhhhh"…
Dessutom detta med äckliga män, det är väl självklart?? Jag kommer ihåg på typ högstadiet, då ingen av tjejerna i klassen ville gå på toa i skolan, för de var så äckliga. De var ju separata, enskilda toalettrum som delades av både killar o tjejer, o de var alltid så äckliga, typ urin på golvet/sitsen/i handfatet, fruktansvärda lukter osv. Nu bor jag i studentkorridor på universitetet (en enskilda tjej/kill-våningar) o jag trodde först att tjej-toaletterna skulle bli äckliga snabbt pga av mens t.ex. men alltså, det funkar jättebra, för tjejer är ordentliga o spolar efter sig o torkar av sitsen om det blir fel nån gång. Dock har jag hört hemska historier om killbadrummen, där det ligger typ avföring på golven ibland…. Helt sjukt att det blir så fel i uppfostran av killar och tjejer… Stackars städerskor, all värme o kärlek till er!

Tack för detta!! Jag fattar inte varför folk är så negativa till badtider i badhus/simhallar enbart för kvinnor? Jag hade gärna sluppit mäns blickar och allmänna stökighet oavsett om jag är där för att träningssimma eller bara slappa i bubbelpool och bastu.

På tal om detta: numera har det börjat bli populärt med gemensamma toaletter för män och kvinnor på t ex köpcentrum. Jag är emot detta. Varför? Jo precis av den anledningen du skriver. Att män svinar ner. Plus att jag vill slippa män inne på toa över huvud taget, det känns inte tryggt för mig och andra kvinnor (och barn) att män är där. (Orkar ej ta debatten om var transpersoner i så fall skulle gå på toa, för mig får de gå på den toalett där de känner sig mest bekväma – det är inte det som är problemet). Det jag vänder mig emot är massan av gubb-slem som skitar ner och kollar in småtjejer.

Exakt män är äckligt vidriga hela bunten. Kan du inte ägna ett avsnitt i penntricket åt det? Typ äckliga grejer som våra manliga partners gör. Jag kan ge dig många exempel. Du och Cissi måste också ha en massa exempel att ta upp.

Separata badtider för män och kvinnor. Könssegregerade toaletter. Förbud för män att vistas på Spa. Kvinnokvällar på Caféer och restauranger. Utegångsförbud för män en kväll i veckan.
Vad säger ni?

När jag flyttade ihop med min kille sade jag att vi får ha egna badrum och att han själv får skrubba toalettgolvet och väggarna i anslutning till toastolen om han ska stå och kissa. Det stank! Numer sitter han och kissar (och vi delar badrum), och vi har lärt våra pojkbarn att sitta och kissa och även att torka snoppen (annars börjar ju brallorna stinka). Jag förstår inte varför man sa stå och kissa för det stänker ju på kläder, väggar och golv osv.

Skulle fan kunna skriva en avhandling om män och deras vidriga toalettbeteenden. Har jobbat som toalettstädare och sett allt (ink blivit raggad på under tiden jag städat upp detta). Det funkar ju heller inte att försöka stävja snusket med separata dam-/herravdelningar eftersom män står över alla regler och gör exakt som de behagar.
I går var jag på ett köpcentrum och skulle byta blöja på mitt lilla barn. Den enda toaletten med skötrum var upptagen i typ 20 min innan det kom ut en man (utan barn, needless to say). Smått irriterad på situationen pga inte första gången fräste jag att det fanns bra många andra toaletter som han kunnat använda. Han svarade "Hoppas du blir mördad, din fula hora", sparkade på dörren o gled vidare i en tillvaro på alla sätt skapad för hans behov.

Män är så pga deras mödrar som kurlat dom till förbannelse. Skriver mödrar pga att det oftast är mamman som gör allt åt dom trditionellt och mammor har en väldigt förlåtande attityd gentemot sina söner med noll motkrav i hushållet eller när de gäller känslor.

Det slumpade sig så att båda mina barn blev pojkar. Varje dag ger numera mig flashbacks tillbaka till dagis och skolan när jag genuint hatade pojkarna som bråkade och var högljudda. Det är enkelt att skylla manshalvans skit på deras uppfostran. Det trodde jag också innan jag fick söner. Att det bara handlade om uppfostran. Jag trodde också att min genusmedvetenhet skulle göra att just mina pojkar skulle bli annorlunda och bättre än så. Att de skulle bli lugna, empatiska, hänsynsfulla och fina. Det känns som att jag lägger större delen av min energi på att försöka uppfostra bort bråken och stöket, men i n g e n t i n g hjälper ju. De är liksom obotligt bråkgrabbiga!
Och JA! Mer könsseparatism i vardagen. Ge mig kvinnotider i affären, på biblioteket, i badhuset, på gymmet osv. Skulle vilja ha en jävla kvinnotunnel på väg till mitt jobb också. Det är mindre än en kilometer mellan min bostad och mitt jobb men jag har fan blivit ofredad där 3 ggr bara på ett år!

Det kom ett förslag på jobbet om delad toalett män och kvinnor och alla kvinnor ba NEEEEEEJ! Vill inte sitta på sitsar som männen pinkat ner. Köar hellre lite längre till en toalett enkom för quinns. Tack på förhand.

Lisa: alltså. Nog för att mäns beteende inte borde chocka en längre..men seriöst?! Vilken vidrig jävla kommentar! Och att säga så till en kvinna som dessutom har barn med sig?! Tappade fan hakan när jag läste sista meningen. Vilket jävla praktsvin.
Kram till dig.

Min känsliga och omtänksamma femåring igår:
”Jag vill inte leka med pojkar. De bara skriker och slåss och är fula i ansiktet. Pojkar är jättefula och bråkiga.”
Fem år. Ganska insiktsfullt ändå.

Det jag inte fattar är män som kan vara världens mysigaste gulletussar i sällskap med tjejer men så fort andra MÄÄÄÄÄN dyker upp förvandlas de till bröliga "HÖHÖHÖH"-maskiner som förlorar det lilla vettet som fanns. Man borde fan kvotera ner männen till en per grupp

Det jag inte fattar är män som kan vara världens mysigaste gulletussar i sällskap med tjejer men så fort andra MÄÄÄÄÄN dyker upp förvandlas de till bröliga "HÖHÖHÖH"-maskiner som förlorar det lilla vettet som fanns. Man borde fan kvotera ner männen till en per grupp

Har jobbat på snabbmatställen tidigare och det var tydligt vilka man fick städa efter mest. Pojkar ca 10-25 var värst, inte nog med att de bara lämnade allt skräp där de suttit, de kastade omkring mat och pappersbitar lite hursomhelst och ibland tryckte de ner maten i en mugg med läsk så att den var marinerad och go när man skulle ta bort den.. otrevliga och skrikiga var de också.

Anonym –
Nej du det är inte mammor som gör de, internaliserat kvinnohat ja, går patriarkatets ärenden ja, men det är inte mammor som är grundproblemet eller största problemet
Utan det är män!
Morfar, farfar, morbröder, farbröder, bröder, pappor, lärare, kamrater, förövare m.m
Det är dom som påverkar barnet och pressar/straffar eller uppmuntrar/belönar både mamman och barnet om hon gör som patriarkatet vill
Pappor både sabbar genom att vara "närvarande" och frånvarande
Tänk efter själv, om en mamma försöker uppfostra sin son till en mjuk, kännande och empatisk medmänniska, vad gör pappan/samhället/män då?
Jo motarbetar, tycker synd om barnet och till och med kan anmäla till soc för att hon "förvirrar" barnet genom att låta honom leka med dockor, ha på sig rosa, ha långt hår eller vad fan som helst som inte ses som bröööööl pojkigt…
Det finns bättre och sämre män, men generellt är dom bara skit och sabbar
Även om mamman försöker gå emot så är det knappt lönt då pappor lägger sig i, eller grupptruck eller manlig släkting/vän/lärare/what ever…
Sett det så många gånger..

Problemet är när män tar plats på bekostnad av andras utrymmen. Som när jag var på badhuset senaste gången. Det finns en bassäng, den är ganska liten och delas upp efter behov. När jag kom dit var det bara två längder motionssim för allmänheten, resten var reserverat för skolbarn och vattengympa. EN man (antagligen f.d tävlingssimmare) tog upp en hel längd motionssim själv, medan resten fick trängas på den andra längden som blev över. Hade det varit en kvinna hade hon kollat upp tillgängligheten på badhuset i förväg och simmat på en annan tid, den tanken finns inte i mäns värld. För dem är det bara JAG som gäller och alla andra får rätta sig efter det.

Kan inte fatta hur man kan vilja föröka sig med risk för att få en pojke när män är som de är? Min mardröm är att få en pojke, kan inte tänka mig nåt värre faktiskt. HATADE pojkar när jag var liten för de var så hemska.

Delar många uppfattning här om män och toalettbesök. Får mig att tänka på en gammal "humorhistoria" jag hörde för många år sedan.
Det var i paradiset och Gud delade ut färdigheter till Adams och Eva. Gud säger:
"Jag har två egenskaper kvar, den första är att kissa stående…" Adam blir helt exalterad och vrålar
"Jag vill ha den, jag vill ha den, jag vill ha den" och hoppar glatt upp och ner på marken. Gud frågar Eva
"Är det okej med dig om han får egenskapen att kissa stående?"
"Jadå, om det är så viktigt för honom kan han ha den". Gud ger Adam egenskapen att kissa stående och glad som ett litet barn springer Adam direkt iväg och kissar ståendes. Gud vänder sig till Eva och säger
"Den sista egenskapen ger jag dig Eva, här får du multipla orgasmer"

Hur många par lever efter följande ekvation: tjejen är fulare än killen? Jag tror inte jag känner ett enda par, vilket är helt bananas! Det finns två möjliga alternativ: personerna i paret är liksnygga. Tjejen är snyggare än killen. (Och det här blev helt heteronormativt). Men alltså seriöst, jag köper att en del killar känner sjuk press på vältrimmade kroppar, men om vi nu ska börja procentuera så är det väl typ 2% män som verkligen bryr sig om sina kroppar och att försöka vara attraktiva, att vara allt det där som typ 98% av kvinnorna försöker uppnå: vara en god mor, vara en sexig älskarinna åt sin man, kunna laga fantastisk mat, städa undan snabbt och fint, göra karriär på sitt jobb, anstränga sig för att inte råka bete sig som ett rövhål i sociala sammanhang och alla andra krav. Jag tror killar är så jävla mer chill och kör på en sak i taget: ”jag har pengar, jag skiter i att vara en miljövän, köper tonvis med kött och kör fetejeep” ”jag har utseende, så jag behöver inte bry mig om mitt beteende, brudarna flockas ändå”, ”jag är smart, så jag behöver inte bry mig om mitt yttre” osv osv. Förstår ni hur jag menar??

V: jag är kvinna, jag har en man, jag är välutbildad och kör mitt race och tänker att jag är smart och kul och det räcker.
Är inte bra på mycket annat, inte snygg och lagar inte mat. Det får min man göra, han är bra på det.
Och vet du, de flesta av mina tjejkompisar kör samma race.
Några är vackra, några inte, men välutbildade kvinnor fastnar sällan i perfektfällan en längre stund. Just därför att den inte ger något tillbaka annat än stress. Så tjejer, utbilda er, studera, gör karriär. Efter det är det my way or the highway.

Fula? Nja, män är mer intetsägande. Finns inget yttre hos dem man reagerar på. Inget att titta på, inget att beundra, inget att tända på. De är som grå materia som smälter in i bakgrunden.
Dessutom verkar de tycka att det är roligt med avföring. Det kan ju förklara fenomenet med män som lämnar skitränder i toaletten. Att lämna spår av avföring i toalettskålen är säkert highlight of the day för dem.

Jag funderar på om det är testosteronets fel att så många män är dumma i huvudet. Ty nu när jag fått reda på att jag har Klinefelters syndrom (XXY) så kanske det förklarar varför jag väldigt sällan känt mig som dem (brölmännen).. Men det måste väl också hänga mycket på uppfostran och det faktum att jag aldrig var nån sportkille, ty bevare mig för idrottens negativa verkningar. Läs t.ex. "Kom igen gubbar" en bok om pojkfotboll och hur de drillas i machonormer. ..

Såg någon gubbe kommentera på facebook där det stod om att det fanns en ö där bara kvinnor är välkomna att semestra. Gubben skrev "vilket jävla kackel på den ön", ja om du definierar "kackel" som skratt och meningsfulla konversationer så ja, då kommer det bli "kackel", gubbjävel.
Stör mig på den kommentaren just för att han menar ju att vi kvinnor är störiga när vi bara pratar med varandra medan män bara brölar runt och bajsar ner toaletter och får noll konsekvenser

Haha, läste DN idag och Orrenius:
"Han uppmanar muslimska män att kontrollera kvinnor i deras närhet så att de inte har för mycket kontakt med andra män, exempelvis via Facebook. Gud har, enligt Said Rageah, skapat kvinnor så vackra att det skapar splittring och oreda när de rör sig ute i samhället. Särskilt ogillar han när muslimska kvinnor kombinerar hijab (huvudduk) och tajta jeans – det är ”ondska”, har han sagt."
Så männen inser det, kanske det som driver dem? xD

En man som snorharklar sig så det låter som en jordbävning. En man som plaskar i simbassängen så man måste hålla avstånd från honom. En man som stövlar fram på gatan utan hänsyn. En man som pratar så högt på festen att man nästan gråter då man lyckas snärja sig bort från honom. Exemplen är många. Jag föredrar separatism.

Åh fy fan. Hatar alla jävla karlar som förstör min upplevelse i lokala simhallen. INGEN av manligt kön kan bete sig! Det ska frustas, stånkas, aaahh-as, dykas klumpigt så det skvätter överallt, ropas så det ekar. Simmar väldigt tidigt och oftast är det faktiskt mest kvinnor och alla simmar så lugnt och det är liksom TYST i simhallen. Men så fort det ska ner en man i bassängen vill man bara ge och gå upp. Åh vad sur jag blir när jag tänker på det. Svin.

En intressant reflektion absolut ! Sen har jag svårt med att säga att någon är ful faktiskt. Men över lag är äckligare spottar fiser slänger snus osv. Jag har tre döttrar ( just nu identifierar dom sig som det ) och en son ! Sonen är inte så gammal men han är så mycket lugnare än vad flickorna var i samma ålder , han ligger bara där tittar och ler ! Tjejerna skrek mer och krävde mer ! Så jag tror det handlar mycket om personlighet hur man blir och även om hur viktigt det är att visa respekt och det kommer jag försöka lära alla våra barn oavsett kön eller vilket kön dom identifierar sig med ! Sen var det någon som skrev om simbanor här ovanför och hmmm ja jag har varit den som tagit upp en hel simbana utan en tanke på nån annan 🙈 sorry ….

Är man van det så tänker man nog inte ens på det. Alltså van att ta plats offentligt utan rädsla. När jag gick i skolan så sa man till tjejerna direkt det blev lite högljutt eller "glatt", men killarna fick härja för "de är ju såna"… Då är det inte konstigt om det följer med upp i vuxen ålder. Suck… Och nej, det är inte "alla" män :-p

Hej ld! Du får gärna ta bort denna kommentaren om du vill eftersom den är orelaterad till inlägget och kanske gör någon ledsen (förlåt! Inte min mening!)
Jag har sett en del ang Ca med anledning av en frisyr. Det som individen utsattes för är inte okej någonstans! Fruktansvärt att folk tycker att det är okej att hoppa på ngn så där oavsett hur stor eller liten plattform, och således inflytande, de har. Det finns en poäng i att tala om ca eftersom det är ett problem i samhället, vilket du rätteligen påpekade, all heder till dig!
Men jag har sett en hel del förlöjligande, även från din sida, exempelvis om att hyvla av en tatuering. Det gör mig lite ledsen för då blir det liksom att förlöjliga hela grejen, precis som de som kom med rop om att jaha nu får man inte äta pizza numera. Människor slöt upp runt individen i ett försök att visa systerlig kärlek, vilket var underbart att se. Problemet var bara att när de gjorde detta skedde det på bekostnad av att de som påtalade problemet var haters och skulle dö eller andra otrevliga grejer. Uppmärksammade massvis med påhopp vilket bara förstärker bilden av en feminsim som ska finnas på vitas villkor. Håller med om att det är dumt att dreva eller överhuvudtaget rikta ihärdig kritik mot en individ på det sättet eftersom problemet snarare är strukturellt, men sättet det har hanterats på visar liksom på en exkludering av svarta kvinnors fighter. Att mena att individen gjorde rätt som lät salongen välja är med problematiskt. Salongen vill ju tjäna pengar som alla andra, klart de ej lär neka en kund. Individen i fråga har inte helsvensk bakgrund men samtidigt får man ju va medveten om att nbpoc inte möter lika mycket rasism som bpoc, och att även de kan hyllas för sådant svarta kvinnor fördöms för. Grader i helvetet liksom.
Kärleken som spreds efteråt är fantastisk, men jag tycker att det är skillnad på att backa någon och att förlöjliga och kasta skit.

Var nyss på Coop och såg en äckelman strosa förbi hyllan med naturgodis, för att liksom i farten köra ner sin bakteriehärd till äckelhand rakt ner i en låda med nötter och ta en näve, sen föra huvudet bakåt och slänga dem arrogant in i munnen. Vi var några kvinnor som bevittnade det hela och bara kollade på varandra och gapade äcklat. Så kommer jag aldrig vilja köpa naturgodis igen – allt på grund av en fucking äckelman.

När jag var på spa förra veckan var det tjejerna som störde. Pratade starkt i tvagningsrummet, gapade och skrattade i bastun, och ylade sönder middagen efteråt. De blev hyssjade åt av män, som smög runt exemplariskt. Jag fattar ingenting, för jag hade förväntat mig att det skulle vara männen som störde…
Angående fulheten tycker jag att alla är rätt fula oavsett kön. Befriande och underbart fula.

Ps: den enda mannen som störde var pinsamt nog min sambo. Alla män tassade runt och viskade, förutom min sambo som i vanliga fall är ytterst lågmäld och timid. Han tog väl chansen att göra sig hörd nu när de andra gubbsen för en gångs skull höll käften. Fan vad jag skämdes!

Jag har märkt detta när jag sitter och läser i bibblan. Så kommer det plötsligt en man sittandes bredvid mig, och kan inte längre koncentrera mig pga. stön, suck, djupa andetag, blicka runt, röra på sig. Varför!!?! Varför går det bra för de flesta kvinnor att sitta tyst, men män kräver nån slags uppmärksamhet? Förstår ej.

Jag gick högstadiet i en liten friskola. Där fanns en genialisk regel-rullande städschema på toaletterna. Killarna fick turas om att städa sina toaletter, tjejerna fick turas om att städa sina toaletter (varje klass hade sina toaletter). Var så god grabbar att svina er, ni får själva städa upp det sen. Men så får man väl inte göra idag..
Och ja, män bara måste ta plats. Finns det en toalett inne i amningsrummet i köpcentrat? Jo, men klart att snubbarna ska använda den. Utan att vara sällskap till någon som ammar eller själv ha med sig en bebis. Först gnälls det på att kvinnor ammar offentligt och när de sen försöker amma i avskildhet kommer snubbarna dit ändå..

Vad anser ni om att man numer allt oftare tar bort uppdelningen utav kvinnliga respektive manliga toaletter i syfte att ej kränka de som ej anser sig tillhöra ett specifikt kön? Känns spontant som vi kvinnor blev de stora förlorarna på den grejen med tanke på hur snuskiga män är på toaletten.

Eva och Christina som skrev om könsneutrala toaletter. Jag skrev om det längre upp i tråden. Jag är emot det och som jag skrev så borde det gå att lösa ändå för transpersoner. Det ÄR ett problem att vi numera får stå ut med männens skit och granskande blickar även inne på toa- det som förut var en fredad zon. Vem har inte någon gång varit ute på krogen och haft så kul inne på tjejernas toalett att man vill stanna där inne hela kvällen?

@Annie Du skriver att transpersoner får gå på den toalett som de känner sig bekväm med. Du tror inte att DE då får utstå granskande blickar/hotfull stämning? Missförstå mig inte, jag tycker också män är svin och är inget fan av grisiga toaletter men tycker ändå att man måste tänka på andra utsatta grupper.

Japp. Män är äckliga. Det är så jävla skönt att du säger det rätt ut. Jag gick in i en tyst del på tåget i veckan. Det var jag och två mån. Den ena satt och käkade chips och kollade på film (i lurar) på sin dator. Han slickade högljutt på fingrarna och torkade av på sitsen. Rapade mellan varven och skrattade även åt det som visades på skärmen. VIDRIGA jävla äckel! Usch! Jag fick gå ut igen då hela vagnen luktade av rap och chips och jag tååååålde bara inte att lyssna på detta jävla slickande på fingrarna. Den andra vägrade stänga av ljudet på sin telefon så under den korta stund jag satt där inne lyssnade jag på hur han tog emot en rad pushar och meddelanden.
Asså! ALLVARLIGT!?
Btw- tack för att du orkar. KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *