Kategorier
Vardagstrams

Jag älskar livet

Jag vet ju att jag inte är den enda som pratar och gullar med sina växter. Eller hur? ELLER HUR? Jag pussar dem på bladen och säger att jag älskar dem och så klappar jag på dem fast inte de där två kräsna subborna som dör om man typ tar dem på bladen men ibland snuddar jag vid dem ändå, eller så blåser jag på dem. Ni vet andaaaaas en massa koldioxid och göttigheter som växter tycker om. 
 
Vi hade ju en kris i höstas. Ni kanske minns. Mina elefanter var fulla av ullöss och vi övervägde att elda upp hela huset men till slut, med växtgift och duschar och t-sprit och massa massa tålamod så tog vi oss ut på andra sidan och nu är de … om än glesa, så välmående och glada. 
 
Jag längtar så mycket efter våren förresten. Efter LIVET liksom. Trädgården som blommar och vår lummiga gräsmatta och all mossflox som växer fram redan i april. Ibland känns det som att det aldrig kommer ske. Jag känner mig krasslig igen, fortfarande, igen (?). Inte konstigt att man är så deprimerad det mörkare vinterhalvåret.
 
 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag älskar livet”

Jag håller på att få mina köksluckor målade i granny smith äppel färg. Tänker som du om våren…det blir vårigt. Vårigt i köket fast snön ligger kvar här. Jag skapar vår kan man säga..

Du har en gåva och passion där hör jag. 🙂 och jo jag minns krisen. Minns hur jag tänkte att jag skulle ge upp direkt utan fight. Det är så jag sköter mina stackars grönväxter. Jag mår normalt bättre under hösten också , när allt dör, haha. Vår och sommar brukar jag få en hemsk svacka av det vidriga solskenet.

Eller kanske inte fullt så grön..lite softare mer åt Golden Delicious hållet kanske..En positiv färg. Ger energi..Det spelar ju en sådan enorm roll för humöret det här med färger. Jag kategoriserar färger i varma resp. kalla, lätta v.s. tunga, ger energi v.s tar energi, positiva v.s negativa, etc…Antroposoferna använder sig av färger väldigt mycket. Det finns färger som jag skulle bli deprimerad av tror jag. Lätt illamående om man säger så..Så finns det färger som jag blir glad av. Appropå det här med humöret..
https://www.coop.se/handla-online/varor/frukt-gront/frukt/applen/51799-apple-golden-delicious

Nä, men min brukar bli hängig om jag flyttar på den eller glömmer att vattna. De vill inte stå i fönster verkar det som. Men ljust. Mitt i rummet. Vår står på köksön. Där blir den glad.

En annan sak. Du som gillar traditioner och firande. Hoppa på ett par som är nu på våren för att bryta deppen och känna lite ljus och vår. Nu har du missat årets Nouruz men annars en possitiv högtid som dessutom enligt hur det ses på idag är helt fri från religion.
Nu imorgon så bjuder du in en eller två irländare och firar St Patrick’s day med öl och mycket grönt. Eller så klär bara du och barnen er i grönt och leker en massa lekar. Om du känner dig frisk nog dvs ☘️😊

Jag snackar lite med krukväxterna när jag går förbi. Man har en viss kontakt. Just nu pågår en kamp för att få en murklocka och en pelargon (gåva) att överleva. Jag fattar inte varför de bara säckade. Kris. Alla blomster är i alla fall omplanterade och efter en viss inledande tvekan är nu de flesta igång med den första vårrushen. En av kaktusarna vräker sig redan hänsynslöst fram. 🙂
Jag älskar vintern. Det gnistrande vita och det djupt blåsvarta ovanför.
Inte ens blommorna kan mäta sig.

Våren och sommaren får gärna komma, helst igår! Längtar ihjäl mig efter sol, värme, blommor och annat härligt som hör våren och sommaren till. Blir också verkligen sjukt deppig av detta mörka, trista väder … #bitter

Hej Natashja! Får man använda ditt kommentarfält för att helt fräckt promotera sin egen blogg? Vet ju att du under många år haft ett intresse för seriemördare/true crime och tänker att kanske en del av dina läsare har det också? Vi är i alla fall tre personer som har startat en feministisk true crime-blogg, alltså en där vi inte fläker ut offer till höger och vänster och där vi försöker lyfta mord och brottsoffer som översetts pga kön, hudfärg, sexuell läggning osv, samt där vi fokuserar på andra saker än vilka trosor offret hade på sig när hen blev mördad. Female gaze mao. Hoppas du har lust att ta dig en titt, hade betytt mycket för oss!

Jag gjorde en snabbsökning nyss ang poddar förutom dina egna som du kan tipsa om. Fann inget. Kan du rekommendera några som pratar mer om kroppspositivism och ideal? Har lyssnat på allt i Penntricket. Du är ett föredöme, och det du tycker är bra känns någonstans kvalitetssäkrat för mig (hur roligt det än låter!).
Har bara alldeles nyligen steppat in i denna djungel!

Hej lady Dahmer! 🙂
Jag skriver till dig för att jag vill tacka dig för mitt första riktiga feministiska uppvaknande. Min första tanke var att det inte spelade någon roll i det stora sammanhanget; eftersom du säkerligen får många mail som liknar detta men sen så kände jag att jag verkligen ville skriva till dig och tacka. Jag ville tacka dig då du påverkat och inspirerat mig mer än vad någon utanför mina nära och kära har gjort de senaste 10 åren.
Du har genom ditt tydliga, intelligenta, enkla och verbala sätt lyckats sätta ord på saker och ting som jag knappt visste att jag kände. De där små sakerna i tillvaron som skavt, känts obekväma men som vi kvinnor formats att accepteras. Jag tänker då självklart på den ständiga objektifiering vi kvinnor utsätts för, där din briljanta liknelse om kvinnan som en formbar lerklump efter männens önskemål och behag var så klockren, och konstaterandet att männen i mångt och mycket själva kräver att bli accepterade som de är.
Det jag själv dock mest reflekterat över är alla de subtila tillfällen då patriarkatet gör sig så tydligt, men som sällan uppmärksammas i samma utsträckning som det uppenbara att män exempelvis vill att vi kvinnor ska se ut som nedbantade Barbiedockor. Jag tänker då på alla tillfällen då kvinnor i sitt samspel med män tvingas ta ett steg tillbaka och anpassa sig efter mannens spelregler och bild av verkligheten. Jag arbetar själv i en extremt mansdominerad organisation (försvarsmakten) där jag ständigt i min profession tvingas bevisa att jag både kan något och ska tas på allvar. De där blickarna som varje gång med stor förvåning ser på mig vad jag kan utföra i min profession. Vilket självklart borde vara en självklarhet eftersom jag förhoppningsvis anställts pga min skicklighet och ingenting annat.
Dessa kåta och lustfyllda blickar jag som kvinna får när jag har klänning på mig, som har fått min kvinnliga kollega att endast bära jeans. Dessa kompetenta kvinnor som förväntas vara sekreterare åt lata, välbetalda, och självgoda gubbar utan någon som helst självinsikt, trots att de är mer meriterande än männen själva. Detta förakt är så oerhört stort från min sida..
Det som dock blivit tydligast för mig och som gör mig ännu mer upprörd är talutrymmet. Alla dessa möten där kvinnor inte får komma till tals eller där deras förslag och idéer viftas bort för att bara någon minut senare helgonförklaras när en man säger samma sak. Eller alla dessa samtal där jag som kvinna förväntas sitta tyst och lyssna på självgoda män som aldrig i sin tur genuint skulle lyssna på mig och mina intressen.
De där glasögonen som du och Cissi varje vecka nämner i er pod har helt plötsligt blivit så jävla glasklara. Jag vill även tacka dig för din skarpa analys om det tjockförakt som du återigen på en fantastiskt sätt har verbaliserar. Jag har fått gåshud av era senaste poddar.
Ta hand om dig och fortsätt vara den fantastiska förebild du är för mig och många andra. Det är kvinnor som du och Cissi som ger mig hopp om att vi är påväg mot en bättre och mer jämnställd framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *