Kategorier
Vardagstrams

KonMari’a ditt flöde på sociala medier!

Apropå influensers som fyller våra flöden och huvuden med ren jävla skit…. (Förresten, dagens avsnitt av Postpatriarkatet handlar faktiskt om just detta) Hur många av er följer människor som får er att må dåligt eller som ger er en skev (idyllisk, romantiserad eller allmänt falsk) bild av verkligheten? 
 
Jag tänker lite osökt på Marie Kondo, ni vet hon ordning- och reda-fenomenet som lär oss att rensa ut allt som inte ”sparks joy”, skänker glädje med andra ord, och då tänker jag alltså på om man kan applicera detta på sina sociala medieflöden också? Typ instagram och facebook. 
 
Att man liksom går igenom konto för konto och analyserar huruvida denna person eller detta företag faktiskt skänker glädje eller kunskap eller andra konstruktiva aspekter. Does this person/this account spark joy? Om inte, nehej tack och hej då och så avföljer man. Jag gör detta själv med jämna mellanrum. Det, liksom att ha slutat titta på vanlig TV med reklam, har gjort otroligt mycket för mitt välmående och min självbild. 
 
Sen kan man ju ta det ännu ett steg längre och gå igenom alla appar. Does this spark joy? Nehej, twitter fick mig bara arg så då raderar vi den appen… osv. 
 
Det måste ju ändå ses som nåt slags modernt självskadebeteende att följa influensers som pratar dieter, träning, detox samt lägger upp bilder på sina smala retuscherade kroppar. Det är ju fan inte hälsosamt iallafall. 
 

 
Do I spark joy?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”KonMari’a ditt flöde på sociala medier!”

Nä, you spark anger. Men att kunna hata män ordentligt är en bättre skill än att kunna vara ordentligt behaglig. Att det är i Sverige 2019 en svart höggravid kvinna med ett litet barn i sällskap blir misshandlad av vita vakter i tunnelbanan vid "biljettkontroll"..? Så oerhört vidrigt på alla nivåer. Finns inte ord. Det där är så mycket mer än bara en fysisk misshandel rent påföljdsmässigt också, är ett rent övergrepp psykiskt och kulturellt. Kan vi inte starta en insamling till familjen eller något..? Inte för att pengar gör det ogjort men hoppas att barnet kan få gå i lekterapi på något vis :´(

Bra tankar! Dags att rensa i mitt flöde också. Mer feminism, mindre skit, tack.
Apropå tv med reklam, jag har inte haft sedan typ 2013 då jag flyttade hemifrån. Är hemma hos mina föräldrar ca 5 ggr per år och blir då exponerad av all möjlig tv-reklam som skitar ner samhället. Jag inser, precis som du, att mitt reklamfria hem är ett bra hem.
Kram

Ja precis så har jag gjort i mitt instaflöde. Avföljt alla som inte får mig att må bra. Tro´t eller ej, men du får mig att må bra och sparks´ar joy typ dagligen since jag upptäckte dig för ett gäng år sedan, så du finns kvar (såklart). Borta är konsumtions/kroppshetsiga influencers som bara får en att tycka att man måste ändra på allt med sig själv (ny kropp, nytt hår, nytt hem, nytt liv). Kvar är du, Stina Wollter, Anna (apansattigranen), Cissi, Katarina W och ett gäng andra grymma kvinnor samt några konton kopplade till mina intressen (matlagning – t ex Zeina och några vegokonton, träning – Fitnessfeministen, Yogagirl, Brita Zackaris konton plus en del annat gott och blandat.

Superbra!
Har en fråga om ett annat ämne om det är okej? Ang. Kvinnotecknet♀️
Jag har det som en tatuering och ett halsband och min kompis säger nu att det är fel att jag använder det för att visa att jag är feminist. Hon säger att det är kvinnotwcknet medan samma tecken fast med en knyten näve inuti betyder feminist. Att man inte kan använda ♀️ som feminist tecken för det är fel. Vad är rätt?
Sorry men måste ju fråga nån som är lite smart iaf

Jag har inte haft tv sedan de stängde ned det analoga nätet. Mina barn saknar inte tv . Har frågat dem om de vill ha tv men nä de tittar på youtube på paddan/datorn och saknar inte "tv". Vi har netflix/amazontv. Där finns det saker att titta på om de vill. Så det finns ingen reklam som pumpas in i vårt hem.
Jag älskar att skapa och hänger mycket på pinterest på nätet. Annars är jag ganska begränsad gällandes poddar/bloggar/influensers. Jag tänker mest att de är säljare som säljer saker via bilder/känslor/övertygelser som gamla damsugarförsäljare var förr.
Jag känner mig fri, härlig och nöjd.

Gjorde de för ett bra tag sen, eller ja, jag raderade sånt som gav mej en kritisk blick på mej själv. Sen avföljde jag familj/vänner som jag inte pallar se hela tiden i flödet på fejja (they know nothing, ehehe) men följer mkt nyhetssidor, aktivismkonton mm. Ger väl ingen sprakande glädje precis men ett vidare synfält och då får en ta lite blodtryckshöjande stunder. Sen ger det iaf lite glädje att kunna skriva under upprop trots att jag bor typ på ett fjäll!

Tycker du t.ex att Therese Lindgren fyller sina läsare med skräp? Hon är väl en av de få influensers som tar ansvar och gör bra saker. Hon hyllas ju jämt för det. Dock mår jag inte bra av att följa henne så ja har avprenumererat

För några år sedan så gjorde min dåvarande pojkvän ett program på min dator (på mitt eget önskemål såklart) som gjorde att jag inte kunde se kommentarsfälten på vissa nyhetssidor som jag tvångsmässigt läste trots att jag bara blev förbannad. Min lycka steg med c:a 95% efter det 😊

Det går i perioder, ibland orkar jag inte alla jobbiga nyheter och inlägg om misshandel, våldtäkter och allt skit kvinnor får stå ut med, då avföljer jag Cissi, Elaine och dig som är de feminister/aktivister jag följer. För att jag mår för dåligt helt enkelt, oavsett att jag är feminist och håller med om innehållet. Samma med träningskonton, träning är mitt stora intresse men blir nedslagen och ledsen för att jag inte hinner träna på grund av min kaosfamilj. Får förresten skitdåligt samvete av dina matinlägg också för att jag ger mina barn skitmat i jämförelse. Blir mer triggad av folk jag kan jämföra mig med, typ Isabella löwengrip rör mig inte i ryggen men random småbarnsmorsa som verkar ha hyfsad kontroll på sin tillvaro ger mig mörka tankar 🙂 Körde precis rensning på insta, följer bara familj och vänner som jag har regelbunden kontakt med, resten bort, blev typ 25 pers kvar, kan dröja 3-4 dagar mellan nya inlägg i flödet, såååå skönt!

Jag brukar göra så angående typ allt i mitt liv med jämna mellanrum. Rensar och organiserar bland kläder, prylar, böcker, prenumerationer, appar, relationer, saker på önskelistan. Mår så mycket bättre sen jag började med det! Man slipper inte bara de dåliga och meningslösa sakerna, man får ju mer utrymme för de bra sakerna också.

Jag får uppenbarligen ut något av att bli upprörd, förfärad och kränkt så jag följer allt mellan himmel och jord, men tycker det låter oerhört sunt att skippa vikthetsarkonton. Så jävla ointressant det är med folks hälsa egentligen.

KonMari om något stressar sönder mig!
Ska jag behöva prestera ännu mer på hemmaplan nu va? Kan jag få ha min kaosiga tillvaro ifred tack? Behöver alltså icke en trend som säger åt mig att lägga tid jag inte har på att typ vika kläder som kan stå upp i lådan. SUCK.

Ja! Helt klart får jag en spark of joy av dig! Jag gillar konceptet, har länge tänkt ” Vill jag ha det här i mitt huvud?” om saker jag kollar på och läser. Ger det mig glädje, nöje, kunskap så fortsätter jag utsätta mig för informationen annars stänger jag av. Min man roar sig med att komma på olika sätt som civilisationen kommer att sluta, honom stänger jag ofta av.

Har du sett bloggbevaknings senaste inlägg? om influencer som fått bilder bestulna och upplagda på porrsidor, och under inlägget så kommenterar hur många som helst att kvinnorna får skylla sig själva . asså jag pallar inte.

Jag blir aldrig influerad av "influencers" på o-sociala medier. Vare sig det gäller "genus", föräldradagar där Big Brother försöker att bestämma över oss, att hata män (jo det förekommer), etc etc. Jag är feminin och jag bryr mig inte ett dugg om ifall min åsikt är pk eller inte. Alla dessa frågor Är jag en bra feminist om jag…..? Identitetskris, är jag rädd för. Det smartaste är att tänka själv och gå sin egen väg. Underförstått, utan att trampa på andra, naturligtvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *