Kategorier
Vardagstrams

På förekommen anledning

När jag skriver att jag eller andra försummar barnen så är det med glimten i ögat. (De tidigare inlägg) Tror ni fattar att jag inte tycker att man försummar sina barn för att man har dem på förskola eller typ går till jobbet. 🙄

Men vill bara påpeka det tydligt så ingen lättkränkt sate känner sig värdelös som förälder pga min usla humor. 

Alla föräldrar eller nej förlåt mammor gör så gott de kan. Ingen mamma gör nåt medvetet för att skada eller vara dum mot sina barn. Ni vet ju var jag står här, jag har skrivit och poddat tillräckligt om detta vid det här laget (hoppas jag!) 
(null)

Halloj i stugan! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”På förekommen anledning”

Tog inte ett dugg illa upp. Vet att jag kommer jobba både för tidigt och för mycket mot vad min dotter egentligen skulle behöva men är tvungen för att få det att gå runt. Försöker att inte ha dåligt samvete för jag vet att jag gör mitt bästa. Dina inlägg kränker inte mig dom lyfter mig.
Kram ❤

Jag tog illa upp, men det är ok nu. Du levererar en typisk nedvärderande icke-ursäkt som vanligt; så dina övriga funderingar tar jag på samma allvar som den. Du vet inte bättre, och det kan du tydligen inte göra något åt. Över 40 år.
Btw, tycker att det är intressant att du tar allt som sägs till dig om föräldraskap och som du inte håller med om som påhopp, men uppenbarligen tycker att allt du säger är helt legitimt.
Jag sa att våra barn rent statistiskt kommer att följa i våra fotspår, att barn sällan gör som man säger utan som man gör. Med tanke på det ser jag strukturella vinster i mitt val/min väg, det finns vinster i ditt val oxå såklart.
Växte inte Oskar upp under liknande förutsättningar som dina barn? Övre medelklass? Och vad var hans syn på hemmavarande mödrar? Chansen är jävligt stor att dina barn kommer att göra samma val.
Att jag tog upp saker du själv skrivit när du var ÄLDRE än Bella, beror på att du ÄR äldre än Bella och har betett dig på samma sätt själv. Du kan inte jämföra dig själv nu med en kvinna som är nästan 20 år yngre än du. Det var allt så inte för att sätta dit dig som du skriver.
Jämför inte ditt glidande på en räkmacka i 15 år där du kunde hålla på med dina hobbies och bygga det du har nu, med mina år som student, dubbelarbete, ensamstående ung mamma är du snäll, det blir patetiskt. När jag skriver att du inte hade klarat hälften av det vi som "lämpar över" våra barn på dagis klarar: syftar jag såklart på att du levde på sig i TIO år, TIO. Jag tror inte att det var pga lathet, jag tror att det berodde på oförmåga. Så ja, jag står fast vid vad jag sa om att du knappt hade klarat att tillgodose deras basala behov utan Oskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *