Vardagstrams

Män är defekta men har det gött ändå

Tillbringade exakt hela dagen i sängen idag. Vaknade imorse klockan sex fast jag hade sovmorgon och var tvungen att kliva upp pga helt makaber migrän, den där typen som jag får ett par gånger om året bara och som slår ut mig totalt. Så jag var tvungen att kliva upp och ta en dusch rakt på huvudet så pass länge tills vattnet blev kallt.

Ibland saknar jag att bo i lägenhet. Vi har ju en lägenhet inne på söder som vi åker till ibland och då passar jag på att ta långa lägenhetsduschar.

Ändå så typiskt konstig sak vi unnat oss efter att vi fick pengar. Vi reser aldrig, vi handlar inga dyra saker, vi åker sällan hemifrån alls… men när vi gör det så känns det skönt att åka till ett andra hem typ. Vissa köper sommarstuga. Vi köper en lägenhet i stan.

Jag ska åka dit imorgon och stanna ända tills på måndag. Visserligen ska jag jobba hela söndagen och måndagen men det kommer kännas som en jävla dröm att få jobba utan barnskrik, krav och kaos. Jag sitter och jobbar igen dagen jag sov bort just nu och har blivit avbruten var tredje minut den senaste timmen och jag kommer snart bryta ihop totalt. Var det så här att ha småbarn? Jag minns knappt?

Fan va skönt det måste vara att vara man ibland även om de är defekta. Men att bara behöva jobba. Aldrig behöva tänka eller ansvara för barn och familj eller projektleda vardagen samtidigt. Bara jobba. Låta lilla frun sköta allt annat. Bara vakna jobba skita äta sova.

Lite det jag ska ägna mig åt i helgen iallafall. Fy fan jag räknar timmarna. Tick tack tick tack.

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.Mig blir ni snart kär i!

5 Comments

 • Hanna

  Åh vad roligt att läsa din blogg igen! Saknat inläggen!
  Jag är en blivande 4-barnsmamma som just nu är uppfylld av förlossningsoro, småbarnstankar, hur fan ska det gå igen?!? , tankar kring uppfostran, genus, jämnställdhet. Livet, skolan, barnen, allt…. Lite hög på hormoner som gör mig känsligare än vanligt också …
  Lever i en bra relation med min sambo sen 16 år, herregud, vi var ju bara barn är vi träffades…
  trots en bra relation grämer det mig att vi inte är 100% jämnställda. Men försöker att inte ta på mig ansvaret för att fixa det själv också…

  Herregud så långt & svamligt.

  Men kul att läsa dina inlägg igen 🙂

 • Orättvist

  Öh, du har råd att köpa lägenhet och har råd att bo i hus? Ist för att köpa en lägenhet hade du kunnat skänkt pengarna till såna som bekämpar hemlöshet, suicid, kapitalism, etc. Visar bara hur egoistiska ni borgare är.

  • Natashja // Lady Dahmer

   Jag är inte borgare. Men varför ska jag skänka bort mina pengar? Hade du gjort det? Haha nej det hade du verkligen inte gjort jävla tönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *