Kategorier
Titta jag ammar! Vardagstrams

Beror denna amningsaversion på vanlig hederlig svartsjuka?

Jag och maken diskuterade amning och amningsfobiker. Han läste blogginlägget och alla kommentarerna och hade en hel del att säga…. synd att han inte gav sig in i debatten. Jag har lagt märke till att 99.9% typ (ok, jag erkänner; nu bara drar jag till med en siffra) av de som vrålar högst om amningens […]

Jag och maken diskuterade amning och amningsfobiker. Han läste blogginlägget och alla kommentarerna och hade en hel del att säga…. synd att han inte gav sig in i debatten.

Jag har lagt märke till att 99.9% typ (ok, jag erkänner; nu bara drar jag till med en siffra) av de som vrålar högst om amningens oförskämdhet är… wait for it… kvinnor. Japp. Jag har stött på EN karl under mina diskussioner. Ok, kanske två om jag verkligen tänker efter. Men nästintill alla är kvinnor.

Jag tror faktiskt  att det handlar om ren och slät svartsjuka. En annan kvinna visar upp en sexuell och åtråvärd kroppsdel. Ett naket kvinnobröst är hotfullt. Det konkurrerar och utmanar. Det kanske inte är medveten svartsjuka, man kanske inbillar sig att det handlar om annat, men jag är övertygad om att grundkänslan bottnar i sin egen osäkerhet som kvinna.

Japp. Det är min teori. Maken håller givetvis med.

(och NU kan ni börja ta illa upp ni som vill. Det är inte meningen med inlägget, men jag inser ju givetvis att den risken finns)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

19 svar på ”Beror denna amningsaversion på vanlig hederlig svartsjuka?”

Amning är, tycker jag, ett av många vackra ting med att få vara mamma. Är inte mamma än, men vilket band det måste uppstå mellan mor och barn.

Sorligt att man inte kan få amma utan att någon ska vara där och och tycka och tänka saker…

Jag diggar din blogg! Du är grym tjejen!

Amma på! Skriv på!

Och gör det du helt enkelt är bäst på! Var dig själv!!!

Det är min åsikt iallafall! 🙂

Från en mysisbyxor älskare till en annan!

Allt som är naturligt är hotfullt för kvinnor.

Kroppsbehåring, svettlukt, toalettbesök (läs bajs) och kanske också just amning.

Sorgligt!

Jag tror att det handlar om ett STORT provokationsbehov och uppmärksamhetsbehov, det kanske inte är medvetet …

Det är min teori 😉

Det var ett j**la tjöt om amning hit och dit! Skriv om nåt annat kul – det e du ju så himla bra på! Ibland håller jag med och ibland inte… gillar iallfall din blogg.

Jag tror att det handlar om ett STORT provokationsbehov och uppmärksamhetsbehov, det kanske inte är medvetet …

Det är min teori 😉

Det var ett j**la tjöt om amning hit och dit! Skriv om nåt annat kul – det e du ju så himla bra på! Ibland håller jag med och ibland inte… gillar iallfall din blogg.

men??? nu blev det så där konstigt igen. Först när jag klickade på skicka kommentar, så blev det inte publicerar…och när jag skulle göra det igen så fick jag fylla i en sån där kod…och nu är det helt plötsligt 2 likadana inlägg!? Varför blir det så här?

(har inte läst de andra kommentarerna, än)

njae, jag tror snarare att kvinnor snarare än män kan störa sig på offentlig amning eftersom

1) män gärna ser på bara bröst

2) kvinnor kan tänka sig hur det är att någon suger (hårt) på en av deras känsligaste kroppsdelar & känner därför obehag när de ser det (alt kvinnor som hade problem med sin amning får ångest & ont i brösten bara av att se någon amma)

Huruvida det stämmer, eller om det bara är ett faktum att det är fler kvinnor som läser din blogg, ska jag låta vara osagt.

Men å andra sidan hade det inte förvånat mig. Det är väl (tyvärr!) långt ifrån varken första eller sista gången kvinnor "ser ner" och jävlas med andra kvinnor..?

carisma — jag syftade inte på diskussionerna i min blogg! Utan på olika forum runtom på internet och i verkliga livet. 🙂 Jag har aldrig stött på en kille som bryr sig nämnvärt, däremot en jädra massa kvinnor.

Jag tror dock inte att det handla om att jävlas, utan det är hela den här jädrans kulturen vi lever i. Kvinnor objektifieras och brösten har sexualiserats. Vi fostras till att tävla MOT varandram konkurera och backstabba. Inte konsigt att vissa kvinnor då reagerar då ett naket kvinnobröst flashas, oavsett anledning.

Nja, svartsjuka? Eller jo, det finns säkert de som stör sig av den anledningen med.

Fast jag tror att de flesta män ser brist vid amning mer som turn off än turn on faktiskt.

Personligen har inga problem med att min sambo kollar in andra kvinnors bröst, jag kollar in andra kroppsdelar (fast inte kvinnors) jag med 😀 Jag tror att det är naturligt att kolla in andra människor, man blir ju inte blind bara för att man har ett förhållande 🙂

håller inte med här heller 😉 Tror bara det handlar om ovana. Har man inte fött barn och inte ammat tror jag det kan vara svårt att förstå grejen med amning. Det ÄR ju sjukt naturligt och det är ju det man har boobsarna till, men ändå, innan jag fick barn fick jag rysningar genom hela kroppen av tanken att nån skulle sitta fast i dem och suga ur mjölk. Inte tyckte jag det var mysigare när jag väl fick barn heller, jag ville liksom ha min kropp ifred. Hade tillräckligt ont i hela kroppen ändå och att ha blodiga sår över tuttarna, nä, det funkade helt enkelt inte. Iaf, jag tror som sagt inte det handlar om avundsjuka utan att det känns konstigt helt enkelt. Och varför deT? Jo antagligen för att vi ser det så sällan. Inte många vågar amma offentligt. Trist.

det tror jag verkligen på! Det gäller ju när kvinnor visar brösten i största allmänhet, inte bara när det gäller utfodringen av barn. Tjejer med djupa urringningar får mördarblickar av…andra tjejer!

Jag tror faktiskt helt ärligt att jag inte ens märker när någon ammar offentligt. Det är liksom deras business. Jag lägger visserligen märke till väldigt lite som görs omkring mig såvida det inte är menat att fånga min uppmärksamhet. Men det där om svartsjuka på grund av uppvisande av sexualiserad kroppsdel? Näääe; Inte tror väl de som har svårt för publik amning att deras pojkvänner, makar eller vad-de-nu-kan-vara tittar på en ammande mamma och tänker snuskiga tankar? nääe, nu blir jag lite magsjuk. Så kan det väl inte vara?

Men jag skulle nog tycka att det var obekvämt att se någon amma på en restaurang, vilket är motsägelsefullt då ätande är normalt på en sådan, jag vet inte varför jag tycker att det är opassande. Kanske lite av samma anledning som jag ogillar att folk går runt i bar överkropp eller bikini i mataffären? att nakenhet och mat inte hör ihop?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *