Kategorier
Vardagstrams

Jag orkar fan inte mer

Jag börjar känna mig helt utbränd (igen) av att vara hemma med barnen. De är i en fas då de bråkar konstant, med varandra, med mig, med sin pappa, med den lilla. Det är vanligt gnabb men också elaka ord och ibland slag (obs inte från oss vuxna). Jag kan inte riktigt skriva av mig känner jag dock, för då hänger jag ut mer än vad som känns ok men jag har iallafall ofta ont i magen och stressar upp mig fort när tjafsen startar. Från noll till hundra på en sekund och sen står man där och skrikgråter och ber alla att sluta.  

Och så känner jag mig så värdelös, maktlös, kontrollös. Jag vet inte hur jag ska få ordning på nåt eller hur jag ska vara pedagogiskt eller hur jag ska få barnen att lyssna på mig eller hur jag bygger framtida respekt och samarbete inom familjen. Nu låter det som att det är kaos, men jag tror väl inte heller att vi har det värre än nån annan. (Snälla säg att det också är en jävla massa tjafs hemma hos er?)  Vad har ni för tips att få skutan på rätt köl eller hur fan man nu säger? Jag famlar desperat i mörkret just nu. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

6 svar på ”Jag orkar fan inte mer”

Mitt tips : uthärda! Det kommer bli bättre. Inte superbra, men det kommer gå i vågor där vissa perioder går att uthärda. Vi ringde BUP också faktiskt, när bråken i familjen var som värst i vintras. Gick på två samtal och fick råd kring specifika mönster vi lagt märke till särskilt vad gäller ett av våra barn. Fick skitbra tips som funkade direkt. Sedan brukar jag hota med familjehem också 😊👍(obs ska tas med en nypa salt)

Alltså ibland vill man slå den ena med den andra.. Jag kör hårt med konsekvenser av dåligt uppförande. Det är nu vi fostrar barnen till att bli bra människor. Syskonkärleken kommer man sällan ifrån ( läs bråk ) men ibland måste man låta dom reda ut allt själva.
Internet stänger jag av helt tills dom skärper till sig. Då brukar det gå relativt snabbt.
Har 1 flicka & 3 pojkar.

Det som faktiskt är riktigt jobbigt är att dom stora barnen lär dom små.. Så med min minsta så har jag fått kämpa rejält!

ja jag har samma problem med vår minsta! Han är en riktig röv tack vare de andra två. Häromdagen kallade han mig för ”bajskorvDOT!” (bajskorvidiot)

Svara

Känner igen mig så mycket o det du skriver! Största frågan just nu är, varför kan man inte bli sjukskriven från hemmet men ändå kunna jobba. Barnen driver mig till undergång!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *